ÄÄRMUSLIK TINGIMUS ⟩ Mäesuusaäss paljastas, miks temast ei saanud vormelipilooti

Elu24
Copy
USA mäesuusakuulsus Lindsey Vonn 2017. aastal väisamas Monaco F1 etappi.
USA mäesuusakuulsus Lindsey Vonn 2017. aastal väisamas Monaco F1 etappi. Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse/Scanpix

Lindsey Vonn on teada tuntud, kui mäesuusakuulsus. Kuid hiljuti paljastas ta In Depth with Graham Bensinger podcastis, et pidas plaani ka F1 piloodiks hakata.

Podcastis rääkis 36-aastane Vonn, et 2016. aastal tegi ta Austrias Spielbergi F1 ringrajal kaasa sõitjaprogrammis. Vastava pakkumise tegi talle sponsor Red Bull. 

«Ma kaalusin tõemeeli F1 piloodikarjääri alustamist. See oleks olnud põnev, arvan, et oleksin seda väga armastanud,» ütles ameeriklanna.

Red Bulli poolest oleks võinud Vonn proovida ka Nascaris, kui ta F1-s poleks suutnud läbi lüüa. Red Bulli tallil oli aga üks nõue, mis tundus Vonnile vastuvõetamatu.

«Nad nõudsid minult täielikku pühendumist kolmeks aastaks. Nad ütlesid, et selle aja jooksul ei tohi ma rasedaks jääda. Mõtlesin pärast seda, et kas see on ikka see, mida ma tahan. Ei olnud.»

Vonn tunnistas podcastis, et kiirus ajab ta pöördesse. «Olen Saksamaa kiirteedel ka üle 200 kilomeetrise tunnikiirusega kihutanud.»

«Muidugi meelitas mind F1 suur raha. Seal on ühe sõitja palk juba sama suur, nagu terve mäesuusatamise eelarve kokku. Võiksin kihla vedada, et Lewis Hamilton teenib rohkem,  kui kõik maailma mäesuusatajad kokku.»

Vonn lõpetas sportlaskarjääri möödunud aastal. Ta võitis olümpiamängudelt kulla ja kaks pronksi, tal on ka hulgaliselt MM-medaleid, millest kaks on kuldsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles