«Borati» staar Sacha Baron Cohen lajatas Donald Trumpi kriitikale raju kommentaariga

Inna-Katrin Hein
Copy
Sacha Baron Cohen Boratina filmis «Borat Subsequent Moviefilm»
Sacha Baron Cohen Boratina filmis «Borat Subsequent Moviefilm» Foto: /Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kritiseeris sotsiaalmeedias Borati tegelasest tuntud inglise-juudi koomikut Sacha Baron Cohenit, kes ei jätnud Twitteris vastulööki andmata.

Trumpi kriitika põhjuseks oli asjaolu, et Coheni uues filmis «Borat 2» ehk «Borat Subsequent Moviefilm» oli USAs skandaali tekitanud stseen, milles Trumpi advokaati, 76-aastast Rudy Giulianit on kujutatud seksuaalses kontekstis. Filmis on näha, et Giuliani paneb käe püksi, olles samas ruumis noort naisreporterit kehastava näitlejanna Maria Bakalovaga.

Rudy Giuliani
Rudy Giuliani Foto: CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix

Giuliani sõnul panid filmitegijad ta tegema midagi sellist, mida ta tegelikult teinud ei ole. USA president Trump aga tundis, et peab seda stseeni kommenteerima.

Ajakirjanikud uurisid Trumpilt möödunud nädalal, mida ta uuest filmist ja Sacha Baron Cohenist arvab. Trump kirjutas oma seisukohast ka Twitteris, seda jagas esimesena USA ajakirjanik Steve Herman.

«Minu jaoks on selles filmis palju selgusetut. Aastate jooksul üritas see mees ka mind lõksu tõmmata, kuid see ei õnnetunud. Ta on silmakirjalik vennike, kes enda arvates naerutab inimesi, kuid tegelikult on ta igav. Tean temast vaid seda, et ta üritas ka mind lõksu tõmmata sellega, et esitles end BBC ajakirjanikuna. Ta on lihtsalt kummaline,» kirjutas USA president oma säutsus.

Cohen ei jäänud Trumpi kriitikale vastust võlgu ja avaldas Twitteris vastulause.

«Donald, hindan seda, et teed minu tegelasele Boratile tasuta reklaami. Tunnistan, et minu silmis ei ole sa koomik, kuid sellest hoolimata kogu maailm naerab sinu üle. Mulle jäävad silma inimesed, kes on nartsissistlikud klounid ja minu arvates pead sa pärast 20. jaanuari 2021 endale uue töö otsima. Ma olen siis valmis sinuga näost näkku rääkima!» lajatas Cohen Trumpile.

Cohen viitas oma kirjutises USA presidendivalimistele, mis toimuvad 3. novembril ning presidendiks valitu annab ametivande 20. jaanuaril 2021.

Trump ei ole veel Coheni säutsule vastanud, kuid Coheni kirjutis levib sotsiaalmeedias nagu kulutuli.

Trumpi sõpra ja advokaati Rudy Giulianit on uues Borati filmis näha stseenis, milles nn Borati tütar teda intervjueerib. Alaealist tütart mängib näitlejanna Maria Bakalova. Pärast intervjuud teeb neiu Giulianile ettepaneku minna mehe hotellituppa dringile. Hotellitoas heidab Giuliani voodile pikali, pannes käe oma püksi.

Seejärel siseneb Sacha Baron Coheni kehastatud Borat, kes kannab naiste aluspesu. Ta arvab, et peab oma tütre Giuliani käest päästma ja pakub talle enda keha. «Ta on juba 15-aastane, sinu jaoks liiga vana,» sõnab Borat.

Giuliani sõnul ei ole ta kunagi ennast avalikult rahuldanud ning filmistseenis tegi ta hoopis midagi muud. «Selles stseenis ma heitsin voodile, et särk paremini püksi sättida. Seda tegevust on valesti tõlgendatud. Kinnitan, et panen vaid triiksärki püksi ja ma ei tee mitte midagi muud,» teatas Giuliani.

Koomiku ja näitlejana tuntud Cohen on ka varem USA presidendi Donald Trumpi tegevuse ja sõnavõttude suhtes oma arvamust avaldanud.

USA president Donald Trump 25. oktoobril Maine'is Levantis
USA president Donald Trump 25. oktoobril Maine'is Levantis Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Coheni Trumpi-kriitilise kirjutise avaldas väljaanne Time ning näitleja sõnul on Trumpi presidendiajal on hakatud soosima valgete ülemvõimu, vandenõuteooriaid ja antisemitismi ehk juudivastasust.

Borat on Sacha Baron Coheni loodud fiktiivne tegelane, kes on kasahhist ajakirjanik.

Esimeses Borati filmis, mis valmis 2006, läheb see tegelane tutvuma eluga USAs ja teeb kasahhide jaoks dokumentaalfilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles