Apsakas New Yorgi restoranis: 2000-dollariline ja 18-dollarline vein läksid vahetusse

Inna-Katrin Hein
Copy
2010. aasta Château Mouton Rothschild punane vein
2010. aasta Château Mouton Rothschild punane vein Foto: JEAN-PIERRE MULLER/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides New Yorgis Manhattanil asub mainekas Balthazari restoran, mille omanik on Keith McNally.

69-aastane restoranipidaja jagas oma töötajatega juhtunut sotsiaalmeedias.

Juhtum on järgmine. Manhattanil asuvasse Balthazari restorani saabusid noor mees ja naine, kes tellisid roa juurde restorani kõige odavama veini, mis oli 18-dollariline Pinot Noir. Noored palusid ettekandjal vein karahvini valada.

Noorte lähedal istus grupp Wall Streeti ärimehi, kellest üks tellis restorani kõige kallima veini, milleks oli 2000 dollarit maksev Château Mouton Rothschild Cabernet Sauvignon. Ka see vein kallati kliendi palvel karahvini.

Teenindajad tegid kogemata vea ja viisid veinid valedesse laudadesse. Noored said kalli veini ja ärimehed odava veini.

Wall Streeti ärimeeste sekka kuuluv ja veini tellinud mees pidas end restorani töötajate sõnul veinide asjatundjaks. Sommeljee arvas, et ärimehed ei saanud aru, et tegemist on odava veiniga.

«18-dollarilise Pinot Noire’i tellinud noored said 2000-dollarilise Mouton Rotschildi teadmata, et see on restorani kõige kallim vein. Nad maitsesid veini samamoodi nagu naaberlaua jõukad veiniasjatundjad,» kirjutas restorani omanik McNally sotsiaalmeedias.

Sommeljee märkas viga 10 minutit pärast veinide lauale viimist ja kuna ta ei osanud olukorda lahendada, kutsus ta restorani omaniku Keith McNally kohale.

Sommeljee sõnas omanikule, et kas tuleks klientidele rääkida tõtt või jätta rääkimata. Noored jooksid edasi kallist ja ärimehed odavat veini.

«Teine variant oleks olnud lihtsam ja odavam, kuid samas ei tahtnud me noori ilma hea veinita jätta. Ainus eetiline viis oli mõlemale laudkonnale tõtt rääkida. Õnneks oli neil huumorimeelt,» jätkas restorani omanik.

Ärimeestest kaaslastele kallist veini tellinud mehe sõnul sai ta maitsest aru, et tegemist ei olnud Mouton Rothschild veiniga. Ta kaaslased nöökisid teda, et ta tegelikult tellis kõige odavama veini.

«Noored olid töötajate vea tõttu ekstaasis ja nad ütlesid, et nagu pank oleks neile raha üle kandnud. Siiski ei olnud see pank, vaid mina, kes sai kahju 2000 dollarit,» lisas Balthazari restorani omanik.

Kuna veinid läksid vahetusse, siis ei saanud nad kilentidelt joogi eest raha võtta. 

Château Mouton Rothschild on veinimõis Prantsusmaal Bordeaux`Médoci piirkonnas. Seal toodetavad punased veinid on hinnatud ja kallid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles