VIDEO ⟩ Saksa poliitik kukkus otsesaates kokku ja suri hiljem

Inna-Katrin Hein
Copy
Thomas Oppermann esinemas 10. oktoobril 2020 Kölnis WDR telekanali saates
Thomas Oppermann esinemas 10. oktoobril 2020 Kölnis WDR telekanali saates Foto: Christoph Hardt Via Www.imago-images.de/imago Images/future Image/Scanpix

Saksamaa poliitik Thomas Oppermann kukkus möödunud pühapäeval telekanali ZDF Berliini stuudios otsesaate ajal kokku ja täna teatasid sotsiaaldemokraadid, kelle ridadesse ta kuulus, et mees suri.

66-aastane Opperman viidi terviserikke tõttu Göttingeni Max Plancki instituudi haiglasse, ta surma põhjus ei ole veel teada, edastab iltalehti.fi.

Opperman alustas oma poliitikukarjääri 1980. aastal Alam-Saksi liidumaal ja liikus sealt edasi suurde poliitikasse, tehes edukalt kajääri. Ta oli enne surma Saksamaa Liidupäeva (Bundestag) asepresident.

Oppermann teatas augustis, et ei kandideeri enam järgmise aasta Liidupäeva valimistel.

«Olen olnud 30 aastat Alam-Saksi parlamendis ja Saksa parlamendis, kuid nüüd on aeg teha midagi muud ja alustada uusi projekte,» sõnas ta siis.

Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Partei esindaja ja Oppermanni parteikaaslane Hubertus Heil kinnitas Twitteris poliitiku äkksurma.

«Teade minu kolleegi Thomas Oppermanni surmast teeb mind kurvaks. Thomas teenis meie riiki kire ja nutikusega, olles läbi ja lõhki sotsiaaldemokraat. Minu mõtted on tema pere juures,» kirjutas Heil tviidis.

Telekanal ZDF kinnitas, et poliitikul tekkis saate ajal terviserike ja ta suri hiljem haiglas.

Mitmed poliitikud avaldasid Oppermannile järelehüüde, kaasa arvatud kantsler Angela Merkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles