SPIOON VÕI MITTE? ⟩ Kes oli 60ndatel Poolas ringi sehkendanud britt nimega James Bond?

Spekter
Copy
Sean Connery James Bondina filmis "Armastusega Venemaalt" (1963)
Sean Connery James Bondina filmis "Armastusega Venemaalt" (1963) Foto: Filmikaader

Seni salastatud materjalidest ilmneb, et Ian Flemingi kuulsal naistemehest spioonil võis olla nimekaimust ametivend.

The Wall Street Journal avaldas eelmisel nädalal suure loo, mis just niisuguse kurioosse väitega lagedale tuleb. Mis veelgi põnevam – kõnealune ametivend tegutsenud samal ajal kui esimesed James Bondi filmid kinodes hiigelkassasid tegid ehk 1960ndatel.

Tegu pole aga pelgalt jutuga, vaid nimekaimu olemasolu tõendavad ka paberid, mis tõepoolest asetavad 1964. aastal Poola pinnale James Bondi nimelise inglise diplomaadi. Samal ajal kui kinolinal tegutses 007 rollis juba Sean Connery, reisis mees mööda riiki ringi ning ajas asjatoimetusi, millest aga keegi midagi täpsemalt ei tea. James Bond ise suri 2005. aastal, seega tema enda käest enam küsida ei saa, mis ülesannetes ta Poolas käis. Väidetava spiooni abikaasa Jeanette Bond aga elab siiani ning olevat veendunud, et tema mees mingeid salajasi tegusid tegi ning usub, et abikaasa võis spioon olla küll, kuna kadunud kaasa pidevalt jälitamise pärast muretses. Sellegipoolest jäävad paljud asjatundjad pigem skeptiliseks ning usuvad, et Bond oli kõigest komandeeringusse saadetud briti kaitseväeametnik ega midagi enamat. 

Vaata uudislõiku James Bondi isiku avastamisest:

«Tõeline» James Bond, kelle põhjal kirjanik Ian Fleming oma kuulsa spiooni tegelaskuju vormis, oli hoopistükkis serblane nimega Duško Popov – priiskava ja liiderliku eluviisiga topeltagent, kellega Fleming 1941. aastal Portugali hotellikasiinos kohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles