Tapetud noore kergejõustiklase vanemad said oma tahtmise: ülikool maksab miljoneid eurosid valuraha

Elu24
Copy
Lauren McCluskey.
Lauren McCluskey. Foto: /AP/Scanpix

Lauren McCluskey oli paljulubav kergejõustiklane, kelle mõrvas endine kallim aastal 2018. Tapetud tütarlapse vanemad nõudsid Utah` ülikoolilt alguses 56 miljonit dollarit valuraha, möödunud nädalal jõudsid pooled kokkuleppele.

2018. aastal oli sel ajal 21-aastane McCluskey oma kallim Melvin Rowlandist lahku läinud, sest noormees oli talle valetanud oma nime ja lisaks selgus, et 37-aastane Rowland kandis tingimisi karistust seksuaalkuriteo eest.

Melvin Rowland mõrvas Lauren McCluskey seitsme lasuga ning sooritas hiljem enesetapu.
Melvin Rowland mõrvas Lauren McCluskey seitsme lasuga ning sooritas hiljem enesetapu. Foto: Uncredited/AP/Scanpix

New York Times kirjutas, et Rowland pressis tütarlapselt raha välja. Ta oli teinud noorsportlasest alastipilte ja lubas neid ülikoolis levitada, seejärel nõudis mees McCluskeylt 1000 dollarit.

Raportitest selgus, et oma elu pärast kartnud McCluskey oli ülikoolilinnaku politseile ahistamiskaebuse esitanud vähemalt 20 korda, lisaks oli ta politseiametnikule Miguel Derasele üle andnud ka temast tehtud alastifotod.

Salt Lake`i piirkonna osariigikohtus esitatud tõenditest selgus, et politseiametnik Deras hoidis McCluskey alastipilte oma telefonis ja näitas ning jagas neid ka oma sõpradele.

Ainult paar nädalat pärast naise viimast visiiti politsei juurde röövis Rowland McCluskey ning tappis ta seitsme lasuga. Noore naise surnukeha leiti ülikoolilinnaku elamu lähedalt autost.

2019. aastal pöördusid tütarlapse vanemad Jill ja Matt McCluskey kohtusse, sest sõltumatu uurimiskomisjon jõudis järeldusele, et mõrva oleks saanud ära hoida, kui paljudest ohumärkidest oleks õigeid järeldusi tehtud ja vastavalt tegutsetud. 

Jill ja Matt McCluskey jõudsid 22. oktoobril Utah ülikooliga kokkuleppele.
Jill ja Matt McCluskey jõudsid 22. oktoobril Utah ülikooliga kokkuleppele. Foto: Rick Bowmer/AP/Scanpix

Nüüd tunnistas Utah ülikool, et ei käsitlenud McCluskey juhtumit nii, nagu oleks pidanud. 

Kohtusaagas jõuti rahalisele kokkuleppele, mille kohaselt maksab ülikool McCluskey vanematele ligi 11,4 miljonit eurot.

McCluskey vanemad paigutavad kogu raha oma tütre nimelisse fondi, mille eesmärk on parandada ülikoolilinnakute turvalisust.

Lauren McCluskey oli andekas viie- ja seitsmevõistleja, ülikoolis õppis ta kommunikatsiooni erialal.

Lauren McCluskey.
Lauren McCluskey. Foto: Steve C. Wilson/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles