HULLUD KAADRID ⟩ Helikopterist langevarjuta merre hüpanud mees kukkus end oimetuks

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Endine langevarjur John Bream hüppas esmaspäeval helikopterist vette kasutamata sealjuures mingisugust turvavarustust.
Endine langevarjur John Bream hüppas esmaspäeval helikopterist vette kasutamata sealjuures mingisugust turvavarustust. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Endine langevarjur John Bream üritas esmaspäeval purustada maailmarekordit helikopterist vettehüppel ilma turvavarustust kasutamata, kuid sattus pärast langevarjuta kopterilt merre hüppamist hoopis haiglasse.

John Bream, kes kannab hüüdnime Flying Fish, üritas esmaspäeval püstitada lennumasinalt vette hüppamise kõrgeima langemise rekordit püstitada hüpates vette 40 meetri kõrguselt, vahendas Sky News.

Endine langevarjur viidi aga ettevaatusabinõuna pärast hüppe sooritamist haiglasse, sest mees maandus kohmakalt ning kaotas lühikeseks ajaks teadvuse. 

Hampshire'is asuvast Havantist pärit 34-aastane hulljulge mees oli väidetavalt kukkudes oma pead vigastanud ja oli hetkel, mil teised meeskonnaliikmed temani jõudsid teadvuseta.

John Bream kaotas küll hetkeks pärast katse sooritamist teadvuse, kuid suutis paadist juba fotograafidele lehvitada.
John Bream kaotas küll hetkeks pärast katse sooritamist teadvuse, kuid suutis paadist juba fotograafidele lehvitada. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Bream üritas rekordit purustada Portsmouthi külje all asuva Haylingi saare lähedal.

Siiski tuli mees kiiresti teadvusele ning teda nähti paadist inimestele lehvitamas ning hiljem vestles ta ka parameedikutega ning kõndis ringi. 

Siiski otsustati Bream igaks juhuks haiglasse kontrolli viia. 

Bream võttis hulljulge langevarjuta hüppe ette, sest soovis selle abil koguda raha kahele heategevusfondile, mis tegelevad veteranide vaimse tervise probleemidega. 

John Bream rõõmsalt fotograafidele lehvitamas enne katse sooritamist.
John Bream rõõmsalt fotograafidele lehvitamas enne katse sooritamist. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Pealtnägijate sõnul kestis Breami langemine helikopterist merre kokku umbes kolm või neli sekundit, enne kui kiirusel umbes 128 km/h vette kukkus. 

Breami eesmärk  oli püstitada lennukist vette langemise kõrgeima rekordi rekord. Kas Breami sooritus läheb ka Guinnessi rekorditesse kirja ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles