Endine vormelistaar: miks Hamiltoni juba rüütliks ei lööda?

Elu24
Copy
Briti vormelitäht Lewis Hamilton.
Briti vormelitäht Lewis Hamilton. Foto: RUDY CAREZZEVOLI/Pool via REUTERS/Scanpix

Briti vormelipiloot Lewis Hamilton võitis pühapäeval karjääri 92. MM-etapivõidu ja möödus sellega legendaarsest Michael Schumacherist. Endine F1 piloot David Coulthard peab saavutust nii võimsaks, et ootab Hamiltoni rüütliks löömist.

«Olen selles sada protsenti kindel. Ma ei mõista, ta on võitnud nii palju MM-tiitleid ja pole veel saanud siri aunimetust,» sõnas Coulthard BBCi Radio 5 Live`ile.

«Ta Suurbritannia suursaadik maailmas. Meil on F1-s tõeline maailmameister. Lewis hoiab  Union Jacki (Suurbritannia lippu) igal pool kõrgel, kus iganes ta ka ei viibiks.»

Coulthard avaldas imestust, et kas Hamiltoni aadliseisusesse tõstmisel on mingi takistus.

«Kas keegi teab põhjust? Kas ta on teinud midagi reeglitevastast, et teda ei tohi rüütliks lüüa? Minu arust on ta selle rohkem ära teeninud, kui nii mõnedki teised.»

Siri aunimetuse on saanud legendaarsed Briti vormelisõitjad Jackie Stewart ja Stirling Moss. Rüütliks on löödud ka neljakordne pikamaajooksu maailmameister Mo Farah ja kolmekordne suure slämmi turniiride võitja, tennisist Andy Murray. Kaks viimast said aunimetuse 2017. aastal. 

Lisaks sportlikele saavutustele on Hamilton silma paistnud ka oma seisukohavõttudega. Briti piloot on tuliselt välja astunud mustanahaliste õiguste eest, võidelnud kliimamuutuste vastu, vahepeal veganiks hakanud ning annetanud raha ka heategevusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles