Hokitalendi poisipõlvepatud maksid kätte: NHLi klubi andis 18-aastasele mängijale hundipassi

Elu24
Copy
Jäähokiklubi Arizona Coyotesi sümboolika. Pilt illustreeriv.
Jäähokiklubi Arizona Coyotesi sümboolika. Pilt illustreeriv. Foto: SCANPIX

Jäähokiliiga NHLi klubi Arizona Coyotesi ja noore, alles tänavu värvatud 18-aastase hokivirtuoosi Mitchell Milleri teed läksid lõplikult lahku, teatas klubi neljapäeval. 

Coyotes loobus Milleri teenetest ning noor mängumees on nüüd vaba otsima endale uut koduklubi. Kas Miller kunagi NHLis oma sportlikke unistusi üldse realiseerida saab, on iseküsimus.

Põhjuseks on Milleri minevikust välja imbunud informatsioon, mille kohaselt hokitalent 14-aastaselt kiusas mustanahalist vaimupuudega poissi Isaiah Meyer-Crothersit.

2016. aastal käis toona 14-aastase Milleriga ühes klassis neli aastat istuma jäänud Meyer-Crothers. Miller sundis koos kaaslasega tõmmunahalist aeglase mõtlemisega noormeest sööma uriiniga läbi immutatud kompvekke. Miller tunnistas, et nii tõepoolest juhtus.

The Arizona Republici usutluses sõnas Meyer-Crothers, et Miller mõnitas teda aastaid, kasutas selleks solvavaid ja rassistlikke väljendeid. Samuti oli Miller teda korduvalt löönud. 

Coyotes teatas varem, et kuigi oli teadlik Milleri taustast, soovitakse head hokimängijat aidata areneda ka isiksusena. Klubi tegevjuht Bill Armstrong kaitses 18-aastast Millerit ja klubi värbamispoliitikat.

Värske info kohaselt Coyotes kiusamist ei tolereeri ning uus otsus tehti organisatsiooni, mitte klubi tasandil.

Coyotes vabandas Meyer-Crothersi ja tema pere ees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles