USUTLUS Üllatav, et Põhja-Euroopa maadlusproff peab meile meenutama: maailma esimene maailmameister oli eestlane! (1)

Elu24
Copy
SLAM! Wrestling Finland, Quarantine Combat, June 2020, Helsinki, Finland.
SLAM! Wrestling Finland, Quarantine Combat, June 2020, Helsinki, Finland. Foto: Marko Simonen

Rock Cafes toimuvad laupäeval RagnaRocki raames wrestling'ulahingud. Üheks peategelaseks on seal Põhja-Euroopa läbi aegade parim profimaadleja, 47-aastane wrestling'u megastaar, Kanada soomlane Michael Majalahti, maadlejanimega The Canadian Rebel StarBuck.

«Ma olen läbi aegade edukaim profimaadleja Põhja-Euroopas. Vähemalt pärast sajandivahetust. Olen võistlenud 22 riigis, olen kolmekordne Euroopa meister, kahekordne Jaapani tšempion, olen palju maailmas reisinud ja erinevate riikide meistritiitleid on mul veel palju. Teiste treenimisega olen tegelenud alates 2004. aastast.»

«Olen uhke selle üle, et olen mõjutanud positiivselt paljude oma õpilaste elusid. Nüüd 47-aastasena olen ikka veel aktiivne sportlane, muide Saksamaa meistrivöö kuulub ka praegu mulle,» rääkis Kanadas sündinud soomlane.

Wrestling'umatš Helsingis.
Wrestling'umatš Helsingis. Foto: Marko Simonen

«Paar aastat tagasi mõtlesin elu üle järele ja otsustasin, et ei muuda midagi, vaid võtan selle kaasa, mida olen viimase veerandsaja aasta jooksul õppinud ja rakendan neid teadmisi oma edaspidises elus. Olen alati olnud nii-öelda vastuvoolu ujuja. Mulle meeldivad väljakutsed, kuid ma olen ülimalt ambitsioonikas. Usun, et mul on wrestlingu`le kui unikaalsele spordialale väga palju anda.»

Michael Majalahti on 47-aastaselt veel aktiivne sportlane.
Michael Majalahti on 47-aastaselt veel aktiivne sportlane. Foto: Marko Simonen

Majalahti on võtnud missiooniks wrestling'u populariseerimise Baltimaades. Ta on kontaktis olnud promootoritega nii Lätist kui Leedust.

«Tallinnasse tulevad tipp-profid kaheksast riigist. See pole mingi niisama üritus, alale on see tohutu promo. Eriti arvestades, et Eesti on maa, kust võrsus maailma esimene profimaadluse maailmameister Georg Hackenschmidt. Tahan seda eestlastele rõhutada ja meenutada, milline vägev maadleja nende rahva seast välja kasvas. Ehk leiavad noored eestlased enda jaoks midagi uut ja tahavad samuti Euroopa, miks mitte isegi maailma tippu jõuda. Kõik profimaadlejad teavad Hackenschmidti.»

Majalahti hindab oma teadmisi ja elukogemust kõrgelt. Oma elufilosoofiat soovib ta jagada noortega.

«Kõik tahavad olla oma elu superkangelased. Keegi ei taha olla lihtsalt keskmine kutt või hall hiireke, nimetu ja tundmatu. Profimaadlejate isiksused on suuremad kui elu. Me oleme superstaarid ja superkangelased. Mind näiteks nimetati 2011. aastal Jaapani meedias viie kõige kuulsama profimaadleja hulka ajaloos. Olin selleks ajaks Jaapanis maadelnud ainult viis kuud. Imestasin ja uurisin sealsetelt sõpradelt, et miks ma nii populaarne olen. Nad vastasid nagu ühest suust – sul on karismat. Me oleme midagi enamat kui sportlased. Point on selles, et sa võid olla hea poksija, hea vabavõitleja, kuid sa pead oskama ka ennast väljendada, suhelda publikuga ja publiku nii-öelda enda omaks teha, rahva südame võita. Seda oskust on võimalik õpetada ja wrestling teeb seda suurepäraselt. Profimaadlejad oskavad näiteks telesaadetes endast rääkima panna, nii et kõmu ulatub üle kogu maa.» 

Seda, kuidas The Canadian Rebel ETV saates Ringvaade saatejuhi Marko Reikopi esmaspäeval nupuvõttesse haaras, vaata siit.

Ma usun, et wrestling aitab kaasa enesehinnagu tõusule, eriti noorte inimeste seas. Wrestling aitab lisaks füüsilisele konditsioonile vaimselt head vormi saavutada. Sest maailmas on lugupeetud ja hinnatumad need inimesed, kes oskavad rääkida, nii et sa jääd neid kuulama. Mitte, et sa kuuled, mida nad räägivad, vaid sa kuulad, mida nad räägivad.»

The Canadian Rebel StarBuck SLAMfestil Helsingis 2020. aasta augustis.
The Canadian Rebel StarBuck SLAMfestil Helsingis 2020. aasta augustis. Foto: Marko Simonen

Majalahti ütles, et tema arvates on wrestling on nagu kunstivorm, kus on ühendatud nii füüsiline kui vaimne pool ja verbaalne väljendusoskus.

Laupäeval maadleb The Canadian Rebel StarBuck Tallinnas itaallase Fabio Ferrariga Euroopa Liidu meistritiitlile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles