SKANDAAL ⟩ Legendaarset inglise kuningannat hakkab mängima mustanahaline näitlejanna

Elu24
Copy
Anne Boleyn ja Jodie Turner-Smith
Anne Boleyn ja Jodie Turner-Smith Foto: Wikipedia.org/imago/scanpix

Briti kanali otsus tuua kuninganna Anne Boleyni mängima mustanahaline näitlejanna on tekitanud tulise arutelu. Mõned peavad seda aga «provokatsiooniks», et telesari kajastust saaks.

Briti meedia teatas täna, et vastuolulise kuninga Henry VIII abikaasat hakkab mängima näitlejanna Jodie Turner-Smith. Channel5 sari jutustabki loo õnnetult hukkamiskirve all lõpetanud legendaarse kuninganna perspektiivist.

«Draama räägib Anne Boleyni elu viimastest päevadest nimeka kuninganna enda perspektiivist,» selgitas Channel5. «See jutustab tema ellujäämispingutustest, soovist oma tütrele tulevik kindlustada ja teda ümbritsevale patriarhaadile vastu seista.»

Henry VIII kiindumus Anne'i vastu muutis Inglismaa ajalugu, sest teaga abiellumiseks pidi ta eelmisest kuningannast lahutama. Selleks lõi kuningas lahku katoliku kirikust. Muidugi tabas esimese abikaasa saatus ka Anne'i, kui paaril poega ei sündinud.

Kes võib keda mängida?

Vastuoluliseks teeb otsuse see, et 34-aastane Turner-Smith on mustanahaline. Reutersi uudis kogus mõne tunni jooksul sadu reaktsioone. Paljud on üllatunud, et vaieldamatult valgenahalist ajaloolist figuuri saab mängida mustanahaline näitleja. Samas pakutakse välja, et vastuolulisusega soovitaksegi vaatajaid koguda.

Varem on valgete näitlejate kasutamine tekitanud sarnaseid vastuolusid. Näiteks on plaan, et Gal Gadot mängib Kleopatrat, kujunenud väga skandaalseks. Samuti tuuakse välja, et ameeriklane John Wayne kehastas Tšingis-khaani. Nüüd on rollid aga vahetunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles