VIDEO ⟩ Türgis päästeti ligi 60 tundi maavärinarusude all olnud 14-aastane tüdruk

Inna-Katrin Hein
Copy
Päästjad Türgis Izmiris otsimas maavärinas varisenud majade rusudest ellujäänuid
Päästjad Türgis Izmiris otsimas maavärinas varisenud majade rusudest ellujäänuid Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Möödunud nädala reedel tabas Egeuse mere rannikualasid ja saari maavärin, milles on senistel andmetel hukkunud üle 60 inimese ja ligi 1000 inimest on saanud vigastada.

Türgis ja Kreekas otsitakse rusudest ellujäänuid ja hukkunuid, teatab reuters.com.

Türgis Izmiris leiti 1. novembril maavärinas kokku kukkunud maja rusudest seal 58 tundi olnud 14-aastane tüdruk, kes oli elus. Päästjate sõnul hüüdis tüdruk appi ja just hääl juhatas päästjad temani.

Kohalik ajakirjanik Duygu Tuncer, kes oli tüdruku päästmise tunnistajaks, sõnas rahvusvahelisele meediale, et see on ime.

Päästjad, politsei ja haigla, kuhu laps viidi, ei ole ta nime avaldanud, kuid Türgi väljaande Milliyet andmetel on tegemist 14-aastase Idil Siriniga.

Parameedikute sõnul sai tüdruku parem jalg raskelt vigastada, teisi vigastusi tal ei ole ja ta oli leidmishetkel teadvusel. Veel ei ole selge, kuidas sai kiviplokkide vahele mattunud tüdruk ellu jääda.

Türgi päästjate teatel on seni päästetud 105 inimest ja päästetööd jätkuvad. Kaasatud on 8000 päästjat, 21 lõhnakoera ning 1000 kiirabi- ja muud päästemasinat.

Päästjad Türgis Izmiris otsimas maavärinas varisenud majade rusudest ellujäänuid
Päästjad Türgis Izmiris otsimas maavärinas varisenud majade rusudest ellujäänuid Foto: Altan Gocher/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Egeuse mere rannikualasid ja saari 30. oktoobril tabanud maavärin magnituudiga 7 mõjutas lisaks Türgile ja Kreekale ka Bulgaariat ja Põhja-Makedooniat.

Epitsenter oli Kreeka Samose saare lähedal ja hüpotsenter 21 kilomeetri sügavusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles