Vene politoloog: Putin kavatseb järgmisel aastal ameti maha panna (1)

Elu24
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Vene politoloogi ja meediaeksperdi Valeri Solovei sõnul kavatseb president Vladimir Putin järgmisel aastal ameti maha panna.

Solovei rääkis The Sunile, et Putinit utsitavad presidendiametist lahkuma nii tütred kui ka tüdruksõber Alina Kabajeva. «Pere mõjutab teda palju. Ta kavatseb võimu üleandmise plaani jaanuaris avalikuks teha,» kinnitas politoloog väljaandele.

Solovei sõnul võivad pensionile mineku taga olla terviseprobleemid, kuna Venemaal spekuleeritakse, et 68-aastasel Putinil on Parkinsoni tõbi.

Väidetavalt toetab presidendiametist lahkumist 37-aastane Alina Kabajeva.
Väidetavalt toetab presidendiametist lahkumist 37-aastane Alina Kabajeva. Foto: Reuters/ScanPix

Hiljutiselt videolt tundus tähelepanelikele, et president on hädas oma jalgadega ja vahetab pidevalt nende asendit. Samuti on märgatud tema sõrmi tassi hoides tõmblemas. Tegemist on küll Parkinsoni tõve sümptomitega, aga Putini tervisemured kinnitust leidnud pole.

Kremli esindaja Dmitri Peskovi sõnul on tegemist täieliku nonsensiga, vahendas Reuters. «Presidendiga on kõik korras,» lükkas ta Solovei väited ümber. Peskov kinnitas, et Putin ei kavatse ametit maha panna.

Samal ajal vaevad Venemaa seadusandjad presidendi ettepanekut anda ekspresidentidele eluaegne puutumatus kriminaalvastutusele võtmisest.

Putin sai presidendiks 2000. aastal ja hetkel on tema neljas ametiaeg. Pärast tänavu juulis toimunud referendumit sai ta võimaluse võimule jääda kuni 2036. aastani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles