Suri Uriah Heepi hitimeister Ken Hensley, kes segastel põhjustel Eestisse ei jõudnudki

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Ken Hensley esines 2015. aastal Peterburis.
Ken Hensley esines 2015. aastal Peterburis. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Kolmapäeval lahkus siitilmast briti muusik Ken Hensley, kelle sulest pärinevad mitmed Uriah Heepi surematud hitid. Eestiski esinema pidanud multiinstrumentalistil jäi siin aga segastel põhjustel käimata.

75-aastase muusiku lahkumisest teatas tema vend Trevor Hensley, kelle sõnul oli see traagiline ja uskumatult ootamatu kaotus. Viimastel eluminutitel oli Hensley kõrval abikaasa Monica. Teate kohaselt suri muusik kolmapäeva õhtul «väga lühida» haiguse järel. Kuna Hensley kolis nullindatel Hispaaniasse, toimub seal ka tema ärasaatmine.

Vana bändikaaslase surm šokeeris ka Uriah Heepi kitarristi Mick Boxi, kelle sõnul olevat mees veel hiljuti hea tervise juures olnud. «Alles eelmisel õhtul lõpetasin video vaatamise, kus ta meie 50 aasta juubeli plaadikomplekti lahti teeb,» imestas Box.

Hensley mängis Uriah Heepis klahvpille ja kitarri aastatel 1969–1980 ning kirjutas hitid «Easy Livin'», «July Morning», «Look at Yourself» ja «Lady in Black», kusjuures kahte viimast ta ka laulis. Hensley lahkus bändist, kui nende muusikaline suund enam ei klappinud, ning tegutses viimastel aastakümnetel sooloartistina.

Mick Boxi arvates jääb Hensley muusikaline pärand igaveseks inimeste südamesse. «Me polnud alati parimad sõbrad, aga oli ka imelisi aegu, mida jagasime, ning neid jään ma alati mäletama,» ütles Box järelehüüdes. Kitarrist lisas, et Hensley laulusõnade ja meloodiateta oleks bänd võinud edust vaid unistada.

Hensley jõudis hiljuti lõpule projektiga «My Book of Answers» («Minu vastuste raamat»), mis erinevatel andmetel on kas elulooraamat või uus album. Projekt peaks ilmavalgust nägema 2021. aasta veebruaris.

Eesti fännid jäid pika ninaga

Kui Uriah Heep on esinenud korduvalt Haapsalus ja andnud vähem kui kaks aastat tagasi kontserdi Tallinnas Alexela kontserdimajas, siis bändist 1980. aastal lahkunud Hensley ei jõudnud kunagi Eesti kontserdilavadele. Siiski seostub temaga kurioosne juhtum, kui 2016. aastal kuulutati välja rokilegendi soolokontsert Narvas.

Hensley pidi Uriah Heepi hittide kavaga esinema Geneva kultuurikeskuses 13. novembril ehk nädal vähem kui neli aastat tagasi, kuid kontsert lükati seletamatul põhjusel mõne kuu võrra edasi. Piirilinna Hensley aga ei jõudnudki, kuna 22. veebruariks sätitud kontsert jäeti üldse ära, jällegi igasuguse selgituseta.

Muusiku hea sõber ja mänedžer Steve Weltman selgitas paar päeva enne kontserdi lubatud toimumisaega, et eestlastel polnud tegelikult lootustki vanameistrit näha, kuna mingit esinemist polnud kokku lepitud. «Me ei nõustunud kunagi Narvas esinema ja 2017. aasta esimeses pooles pole meil kindlasti plaani Eestis esineda,» vastas Weltman toona.

Nii jäigi Hensleyl Eestis käimata. Oma viimased kontserdid andis ta eelmise aasta detsembris Indoneesias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles