Eesti Laul 2021 konkursile esitatud lood on põnevalt kirjud

Elu24
Copy
Uku Suvistel on Eesti Laul 2020 võitjana oma koht poolfinaalis juba olemas.
Uku Suvistel on Eesti Laul 2020 võitjana oma koht poolfinaalis juba olemas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eesti Laul 2021 konkursile esitati 156 laulu, mille seast nopib muusikaekspertidest žürii välja parimad. Tänavune konkurss on peaprodutsendi Tomi Rahula sõnul eriti mitmekülgne.

Eesti Laul 2021 konkursile lugude esitamine lõppes täna keskpäeval. Kokku saabus võistlusele 156 laulu, mida nüüd asub hindama muusikaekspertidest žürii. 

«Seekordne Eesti Laulu konkurss on põnevalt kirju,» jagab esmamuljeid Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula, kelle sõnul on laulude valik väga mitmekülgne nii stiililiselt kui ka esitajate poolest. Rahula sõnul on esindatud nii pop- kui ka rokkmuusika ning lugude esitajad pärit lausa erinevatest maailmajagudest.

«Osalejate seas on artiste, keda Eesti Laulul saatnud varem suur edu, aga on ka neid, kes laiemale publikule veel täiesti tundmatud,» täpsustab Rahula.

Kokku esitati konkursile 156 lugu, neist 63 on eestikeelsed ja 93 võõrkeelsed. Rahula märgib, et kuigi võõrkeelsete lugude seas on enim ingliskeelseid, kuuleb lauludes näiteks ka vene, hispaania ja prantsuse keelt. «Valik on igas mõttes lai ja žüriile kindlasti üllatusi pakkuv.» Möödunud aastal saadeti konkursile 178 lugu.

Eesti Laulu poolfinalistid otsustab muusikaekspertidest koosnev žürii, kes hindavad laule nende esitajaid ja autoreid teadmata. Poolfinaalidesse pääseb 24 lugu, neist üks koht on reserveeritud «Eesti Laul 2020» võitjatele.

Eesti Laulu poolfinalistid avalikustatakse 11. ja 12. novembril «Ringvaates». Esmakordselt kuuleb lugusid detsembri alguses.

Poolfinaalid toimuvad järgmisel aastal, 18. ja 20. veebruaril, ning konkursi võitja selgub finaalis 6. märtsil 2021. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles