METSIK VIDEO ⟩ Turistid sattusid merel otse hiiglasliku vaala lõugade vahele

Elu24
Copy
Kokkupõrge vaalaga toimus California rannikul.
Kokkupõrge vaalaga toimus California rannikul. Foto: Kuvatõmmis

Stseen justkui õudusfilmist «Lõuad». Õnneks ei olnud tegemist haiga, kuid vaalavaatlejate jaoks ikkagi tõeline napikas.

Kaks vaalavaatlusele läinud naist lootsid vaalu näha küll. Nii vahetu kogemus tuli aga täiesti ootamatult. Küürvaala lõugade vahele sattunud naised rääkisid CNNile unustamatust kogemusest.

California rannikul kajakkidega vee peale läinud naised sattusid otse pinnale tuisanud vaala teele. «Nägin suurt parve kalu, seda suurt saaki veest välja tulemas,» muljetas Julie McSorley. Videost võib näha, kuidas pisikeste kalade parv kohe enne vaala tulekut veest välja lendab.

Siis tuli ka suur «kala». «Nägin vaala tulemas ka. Mõtlesin, et oh ei, see on liiga lähedal!» jutustas McSorley. Järgmusel hetkel tõstis vaal ta veest üles. «Vaal oli otse seal, mu näos,» sõnas kaaslane ta  kaaslane Liz Cottriel.

«Mõtlesin ise, et nüüd ma lükkan. Lükkan selle vaala endal eest ära,» kirjeldas naine viimase hetke mõtteid. «Veider mõte! Mõtlesin, et nüüd ma küll suren,» rääkis ta.

Õnneks ei suuda kuni 15-meetrine küürvaal aga inimesesuurust objekti neelata. Nii pääsesid naised kriimustusteta. Uurijad tahavad aga selle isendi üles leida, et näha, kas ka vaalaag on kõik korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles