Kaia Kanepi kindlustas suure tõenäosusega koha Australian Openil

Elu24
Copy
Kaia Kanepi täitis oma eesmärgi - koht Australian Openi põhitabelisse on suure tõenäosusega lunastatud.
Kaia Kanepi täitis oma eesmärgi - koht Australian Openi põhitabelisse on suure tõenäosusega lunastatud. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Eesti tennisemängijale Kaia Kanepile lisandusid Istanbuli 25 000 dollarilise auhinnfondiga ITFi turniirivõidu eest vajalikud punktid ning eestlanna kerkis esmaspäeval värskes WTA edetabelis 101. kohale.

Kaia Kanepi sai Istanbuli turniiri võidu eest juurde 50 punkti ja kerkis esmaspäeval avaldatud uues WTA edetabelis 101. kohale.

Eestlanna osales oktoobris järjest kolmel ITFi turniiril, et koguda punkte ning kindlustada pääs 2021. aasta Australian Openi põhiturniirile. Kahel turnriiril jäi Kanepi võitmatuks ning suure tõenäousesga täitis oma eesmärgi.

Eelmise aasta detsembris sai just täpselt 101. edetabelikohal olnud mängija viimasena Australian Openi põhiturniirile, ka tänavu pannakse põhitabelisse pääsejate nimekiri lukku kuus nädalat enne võistluse algust ehk 7. detsembril. Kuid seoses koroonaviiruse ja reisimisprobleemidega võib olla kindel, et 2021. aasta Australian Openil on esisaja mängijate seas loobujaid rohkem, kui oli tänavu jaanuaris peetud turniiril, kirjutas Tennisnet. 

Enne Austraalia lahtiste põhitabeli lõplikku nimekirja lukku löömist on jäänud naistennisistidel mängida veel kaks 25 000 dollarilist turniiri - üks käesoleval nädalal Orlandos ning teine järgmisel nädalal Las Palmases. Hispaanias, Las Palmases on esialgse ülesandmisnimekirja alusel mängimas ka 35-aastane Kanepi. Seega on ülimalt tõenäolisne, et Kaia teenib otsepääsu Australian Openi põhitabelisse.

Teine eestlanna, Anett Kontaveit on WTA edetabelis 23. positsioonil. WTA edetabelit juhib austraallanna Ashleigh Barty, teisel kohal on Rumeenia tennisist Simona Halep ja esikolmiku lõpetab Naomi Osaka Jaapanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles