Kaja Kallas: Mart Helme lahkumine on elementaarne hügieeniküsimus (1)

Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Tairo Lutter

Reformierakond annab täna sisse siseminister Mart Helme umbusalusavalduse. Reformierakonna esimees Kaja Kallas kutsus sel puhul sotsiaalmeedias ka kõiki oma meelsust näitama.

«Anname täna koos sotsidega sisse Mart Helme umbusaldusavalduse. Kõik Riigikogu saadikud on oodatud allkirja ja häälega toetama. MH lahkumine on elementaarne hügieeniküsimus, aga lahendada tuleb ka see, et EKRE valitsusse ei sobi,» kirjutas Kaja Kallas esmaspäeva hommikul Facebooki.

Anname täna koos sotsidega sisse Mart Helme umbusaldusavalduse. Kõik Riigikogu saadikud on oodatud allkirja ja häälega...

Posted by Kaja Kallas on Pühapäev, 8. november 2020

Eelmise nädala reedel kirjutas Reformierakonna esimees sotsiaalmeedias, et koalitsioonisaadikud, kes hääletavad umbusalduse vastu või jätavad hääletamata, hoiavad seda ministrit ametis. «Järelikult võib öelda, et Mart Helme seisukohad on nende seisukohad. Igasugune «taunimine» ja «nõudmine, et see peab koheselt lõppema» on sisutühi. Teil on võimalik näidata oma meelsust vajutades umbusalduse poolt rohelist nuppu,» kirjutas Kallas.

Kaja Kallas teatas siseminister Helme suhtes umbusaldusavalduse koostamisest juba 26. oktoobril. Umbusaldusavalduse ajendiks oli Helme intervjuu väljaandele Deutsche Welle, kus minister solvas homoseksuaale ja väljendas Eesti välispoliitilisest liinist erinevaid seisukohti Venemaa suhtes.

Umbusaldusavalduse sisseandmine jäi venima, sest koroonakarantiini tõttu ei saanud kõik Reformierakonna saadikud oktoobri lõpus riigikogu istungil osaleda.

Novembri esimesel nädalal riigikogus aga istungeid ei toimunud. 

Pühapäeval kirjutas Kallas Twitteris postituse, kus viitas Helmede sõnadele, kes seadsid kahtluse alla USA presidendivalimiste aususe ning senise presidendi Donald Trumpi allajäämise Joe Bidenile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles