Sean Connery lesk avaldas, kuhu mehe tuhk puistatakse

Inna-Katrin Hein
Copy
Sean Connery James Bondina 1962. aasta filmis «Dr.No»
Sean Connery James Bondina 1962. aasta filmis «Dr.No» Foto: United Archives, via www.imago-images.de/imago images/United Archives/Scanpix

Sir Sean Connery lese Micheline Roquebrune’i teatel oli ta mehe sooviks, et pärast surma ta kremeeritaks ja ta tuhk puistataks Šotimaale.

Lese sõnul tahtis Connery pärast aastaid välismaal elamist lõpuks koju jõuda, kirjutab edinburghlive.co.uk.

James Bondi rolliga tuntuks saanud Sean Connery suri 31. oktoobril Bahamal oma kodus, olles 90-aastane.

Roquebrune ütles, et Sean Connery põrm tuhastatakse Bahamal, seal toimub ta mälestusteenistus ning alles pärast seda läheb pere Šotimaale. «Viime Seani tagasi ta sünnikohta Šotimaale, see oli ta viimane soov. Osa tuhast jääb ka Bahamale, kus ta oma elu viimase kümnendi elas,» kinnitas Roquebrune möödunud nädalal antud intervjuus.

Sean Connery ja ta naine Micheline Roquebrune 2000. aasta juulis Edinburghis Holyroodhouse lossis, kus näitleja löödi rüütliks ja ta hakkas kandma tiitlit Sir
Sean Connery ja ta naine Micheline Roquebrune 2000. aasta juulis Edinburghis Holyroodhouse lossis, kus näitleja löödi rüütliks ja ta hakkas kandma tiitlit Sir Foto: David Cheskin/PA/Scanpix

Lese sõnul peavad nad arvestama tuha Šotimaale viimisel ka koroonapiirangutega ning neil on kavas mälestussündmus, kuid selle koht ja aeg ei ole veel teada.

Lese ja kahe poja sõnul suri staar oma kodus une pealt, olles ümbritsetud pereliikmetega. Poja Jason Connery sõnul oli isa tervis juba mõnda aega halb, lisaks oli tal mäluprobleeme ja ta ei tajunud alati, kus ta on ega tundnud inimesi ära.

Šotimaalt Edinburghist pärit Conneryst sai maailmakuulus näitleja 1962. aastal, kui ta kehastas esimeses Bondi-filmis «Dr. No» Briti superagenti James Bondi. Ta oli siis 30. eluaastates.

Nii Vatikan kui ka Kreml mõistsid toona Ian Flemingi romaanil põhineva filmi hukka, kuid USA president John Kennedy lasi Valges Majas endale privaatseansi korraldada.

Connery mängis veel mitmes Bondi-filmis: «From Russia With Love», «Goldfinger», «Thunderball», «You Only Live Twice» ja «Diamonds Are Forever». Veel kehastas ta Bondi 1983. aasta filmis «Never Say Never Again».

Sean Connery James Bondina ja Martine Beswick Paula Caplanina 1965. aasta filmis «Thunderball».
Sean Connery James Bondina ja Martine Beswick Paula Caplanina 1965. aasta filmis «Thunderball». Foto: /Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Connery mängis veel mitmes edukas filmis, kaasa arvatud «Indiana Jones and the Last Crusade», «The Hunt for Red October», «The Rock» ja «Entrapment».

Conneryt jäid leinama naine, pojad Jason ja Stefan, vend Neil ja teised sugulased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles