PILDID ⟩ Jääkaru Aron kohaneb Prantsusmaa loomaaias uues kodus

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Jääkaru Aron kohaneb oma uues kodus Prantsusmaal La Flèche loomaaias.
Jääkaru Aron kohaneb oma uues kodus Prantsusmaal La Flèche loomaaias. Foto: La Flèche Zoo

Eelmise teisipäeva hommikul mitmetuhande kilomeetrist teekonda alustanud jääkaru Aron jõudis pärast veidi enam kui 30 tunnist sõitu kolmapäeva õhtul oma uude koju La Flèche’i loomaaeda Prantsusmaal. Tallinna loomaaia talitajad jäävad aga Aronit sooja sõnaga meenutama. 

«Aron tunneb end hästi, sööb ning tutvub uute hooldajate, ümbruse ja tulevase kaaslase lõhnaga,» rääkis Elu24-le põgusalt Aroni elust uues loomaaias Tallinna loomaaia kommunikatsioonispetsialist Killu Kuuben.

Jääkaru Aronil kulgeb kohanemine Prantsusmaal oma uues kodus hästi.
Jääkaru Aronil kulgeb kohanemine Prantsusmaal oma uues kodus hästi. Foto: La Flèche Zoo

Tallinna loomaaia talitajatele ja Aroniga lähemalt kokku puutunud töötajatele jääb jääkaru aga meelde elurõõmsa ja aktiivse loomana. 

«Eks Aron-poiss oli meil oodatud laps, hoidsime hinge kinni ja jälgisime pesakaamerat, kui ta sündis,» meenutas Elu24-le Tallinna loomaaia loomakasvatusnõuniku Anne Saluneem.

Jääkaru Aron harjub uues kodus sealsete lõhnadega ja teeb vaikselt tutvust ka oma uue paarilisega.
Jääkaru Aron harjub uues kodus sealsete lõhnadega ja teeb vaikselt tutvust ka oma uue paarilisega. Foto: La Flèche Zoo

Ka talitaja Aljona Molotkova sõnul on Aron eelkõige lihtsalt armas ja tore laps loomaaia töötajate jaoks. 

«Aron on väga elurõõmus ja aktiivne jääkaru. Talle meeldivad uued mänguasjad, nendega ta võis hullata päris kaua. Talle meeldisid igasugused keskkonnarikastamised ja treeningud. Väga aktiivselt võttis üritusest osa. Väga positiivne poiss,» kiitis Molotkova Aronit Elu24-le.

Ka Saluneem kinnitas, et jääkaru Aronile oli iseloomu poolest väga omane vaimustuda uutest asjadest. 

«Seda, kuidas ta asjadega mängis ja neid vette loopis, oli väga põnev vaadata. Ja eks ta selle mängulisusega võitis ka paljude loomaaednike ja külastajate südameid,» selgitas Saluneem Aroni fenomeni.

Jääkaru Aron leiab endale kindlasti palju fänne ka La Flèche'i loomaaias.
Jääkaru Aron leiab endale kindlasti palju fänne ka La Flèche'i loomaaias. Foto: La Flèche Zoo

Muidugi, oma ema Friidaga võis Aron siiski käituda ka natukene nahhaalselt, mis väljendus näiteks emalt toidupalade ära võtmises. «Meenub ka, et kord väiksena tahtis Aron minna pesakastist ette puuri, aga ema manitses ja siis läks Aron ema juurde ja hammustas teda, otsekui pahandades, et miks ema teda välja ei lase,» meenutas Saluneem.

Jääkaru Aroni teekond Tallinna loomaaiast Prantsusmaa La Flèche'i loomaaeda kestis selles kaubikus umbes 30 tundi.
Jääkaru Aroni teekond Tallinna loomaaiast Prantsusmaa La Flèche'i loomaaeda kestis selles kaubikus umbes 30 tundi. Foto: Tallinna loomaaed

Saluneem jagas ka üht vahvat Aroniga seotud lugu, mille loomaaia töötajad ka videosse võtsid.

«Talvel panime jääkarudele rikastuseks basseini eluskalu. Aron tundis küll kala lõhna, aga ei saanud kohe aru, kus kalad on. Tuli mitu korda veest välja, tiirutas basseini ümber edasi-tagasi ning kui siis lõpuks kala märkas, sai temast korraga väga käbe kalapüüdja. Poole tunniga püüdis kinni ja sõi ära kuus kala! Siis oli põnev vaadata, kuidas ta hakkas tegutsema ja käituma karu moodi. Pani pea kavalalt vee alla, vaatas, sukeldus vette kala järele ning muudkui püüdis ja sõi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles