KOROONAABSURD ⟩ USA haigla peab võitlema intensiivravisse trügivate vandenõuteoreetikutega

Elu24
Copy
Haigla on Utah' maakonna suurim, aga intensiivravioasakond ajab üle ääre.
Haigla on Utah' maakonna suurim, aga intensiivravioasakond ajab üle ääre. Foto: Utah Valley haigla

Haigla pidi turvanõudeid tugevdama, sest mõned inimesed on veendunud, et koroona kontrollimatu levik ja raviasutuste ülekoormus on väljamõeldised, kirjutab USA meedia.

Utah' Valley haigla teatel on koroonaeitajad viimasel ajal väga aktiivseks muutunud. Nimelt valetatakse oma arstiaegade kohta ja üritatakse muul moel haiglasse sisse saada, et intensiivraviosakonda pääseda.

Mõnel on olnud kaasas isegi videokaamerad. Utah' maakonna suurimas haiglas oli selle nädala seisuga ravil 45 koroonapatsienti ja viies korrus kasutusel intensiivravi laiendusena.

Vandenõuteoreetikud üritavad aga tõestada, et tegemist on väljamõeldisega. «Me oleme leidnud inimesi, kes üritasid haiglasse hiilida ja sealt pilte ja videosid teha,» selgitas haigla juht Kyle Hansen. Pole aga teada, et keegi oleks edukalt «infiltreerunud».

Utah USAs.
Utah USAs. Foto: Google Maps

Seepärast on haigla meeskond pidanud ka turvameetmetesse panustama. «Mõned inimesed on aga päris loomingulised olnud, valetades oma arstiaegade kohta, et sisse saada,» tunnistas Hansen. Samuti saavad nad iga päev kõnesid, kus kahtlustajad uurivad, kas intensiivravi ikka on täis.

USAs on suures enamikus osariikides, sealhulgas Utah's, koroonaviiruse levik muutunud kontrollimatuks. Neljapäeval tuvastati üle riigi rekordilised 160 000 uut juhtumit, osariikide meetmed on aga äärmiselt erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles