ŠOKEERIV VIDEO ⟩ Kümned tuhanded laibad: selline näebki välja karusnahatööstus (1)

Elu24
Copy
Mõned farmid jätkavad minkide hukkamisega.
Mõned farmid jätkavad minkide hukkamisega. Foto: Kuvatõmmis

Radikaalne otsus hukata kõik Taani karusloomafarmide miljonid mingid võeti valitsuse poolt tagasi. Mõned talud lähevad aga sellega ise edasi ja tulemuseks on päris räige vaatepilt.

Taanis otsustas valitsus hiljuti, et karusloomafarmid peavad hukkama kogu mingipopulatsiooni. Selle põhjuseks oli avastus, et mitmed inimesed on nakatunud muteerunud koroonaviiruse vormi, mis pärineb neilt kärplastelt.

See tähendanuks aga 17 miljoni looma hukkamist, seepärast võeti otsus sel nädalal siiski tagasi. Sellega alustanud taludest mõned lähevad ikkagi hukkamisega lõpuni, teiste seas selles Funeni piirkonna farmis.

Väidetavalt reedel filmitud videol võib näha, et hukatud loomi valmistatakse ette karusnahatööstusesse saatmiseks. tööline jagab emased ning isased eraldi, laibad lastakse aga saepuruga tsentrifuugidest läbi, et karv säiliks.

Hukatud minke on kärude peal tuhandeid. BBC intervjueeritud Funeni farmiomaniku sõnul pidi ta hukkama üle 60 000 looma. Karusnahatootmise lõpetamine on ei ole vähem jube, kui karusnahatootmine ise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles