SUUREPÄRANE ⟩ Kaia Kanepi jõudis Las Palmase turniiril võimsa mänguga poolfinaali!

Elu24
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Eesti naiste tennise teine reket Kaia Kanepi jätkab edukalt 25 000 USA dollarilise auhinnafondiga turniiril Hispaanias Las Palmases. Reedel alistas eestlanna Tšehhi tennisemängija Anastasia Zarycká 6:2, 6:3 ning jõudis turniiril poolfinaali.

Reedel kohtus eestlanna Las Palmase turniiri kaheksa parema seas Ukraina päritolu 22-aastase Tšehhi tennisemängijaga Anastasia Zaryckága ning oli parem 6:2, 6:3. Turniiritabelisse esimesena asetatud eestlanna asub maailma edetabelis 101., tšehhitar aga 406. positisioonil. 

Kanepi pani oma paremuse maksma ühe tunni 25 minutiga, kusjuures eestlannal oli matšpall kasutada ka vastase servil seisul 5:1. Nüüd kohtub 35-aastane Kanepi laupäevases poolfinaalis hollandlanna Richel Hogenkampiga.

Kanepi ja Hogenkamp on omavahel mõõtu võtnud kolmel korral ning alati on väljakult võitjana lahkunud eestlanna. 28-aastane Hollandi tennisemängija omab turniiritabelis kuuendat asetust, maailma edetabeli koht on 168-sentimeetri pikkusel Hogenkampil aga 219.

Pärast Prantsusmaa lahtiseid meistrivõistlusi kolmel ITFi turniiril kaasa löönud ja kahel neist võitmatuks jäänud Kaia Kanepi kohtus neljapäeval turniiri teises ringis argentiinlanna Paula Ormaecheaga. 28-aastane Argentina tennisist on kuulunud ka naiste esisaja hulka, kui 2013. aastal paiknes maailma edetabelis 59. kohal, praegu asub Ormaechea 279. positsioonil.  

Teine ring

Kanepi neljapäevane kohtumine kestis kaks tundi ja 31 minutit. Otsustavas setis juhtis Kanepi juba 4:1, kuid argentiinlanna ei andnud alla ning asus omakorda 5:4 juhtima. Seisul 5:5 murdis Eesti tennisist vastase pallingu, läks ette 6:5 ning oma servil realiseeris esimese matšpalli. 

Teisipäeval oli Kanepi samuti ligi kaks ja pool tundi kestnud kohtumises üle Belgia tennisistist Maryna Zanevskast täpselt samade numbritega 6:2, 4:6, 7:5.

Kanepi püüab Kanaaridel oma kolmandat ITFi turniirivõitu sel aastal. Oktoobris sai ta teatavasti ITFi tiitlid Istanbuli ja Cherbourgi turniiridelt. Kuigi Kanepi on turniiritabelisse asetatud esimesena, siis suurfavoriidi koormat Kanepile siiski asetada ei tasu, sest Las Palmases mängitakse saviliival, mitte kõvakattega väljakul, mis sobib Eesti tennisistile pisut paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles