PILDID ⟩ Tänavuse Uus-Meremaa missitiitli võitis transsooline kaunitar

Elu24
Copy

Tänavuse Miss Uus-Meremaa iludusvõistluse võitjaks krooniti 26-aastane Arielle Keil. Ta on esimene filipiinlanna ja esimene transsooline naine, kes selle väärika missitiitli Uus-Meremaal on võitnud.

Arielle Keil sündis Filipiinidel, kuid kolis juba varakult koos perekonnaga elama Uus-Meremaale. Kuigi tema perekonnal oli algselt raskusi Arielle'i otsuse aktsepteerimisega, tegi kaunitar tänavu aasta alguses soovahetusoperatsiooni. Nüüd on ta võitnud missitiitli!

«Geimehena kapist välja tulemine ei olnud pooltki nii hirmus kui transsoolise naisena,» avaldas Arielle Metrole ja jätkas, «kogu su maailm muutub ja ka see, kuidas inimesed sind terve elu näevad.»

Arielle oli juba enne soovahetusoperatsiooni teadlik, et kõik ei ole selles osas mõistvad. «Teadsin, et olles avalikult transsooline tähendas seda, et suur osa maailmast peab mind haigeks friigiks. Aga otsuseid tehes mõtlen alati sellele, et kui olen 70 ja oma surivoodil, kas see on midagi, mille puhul ma kahetsen selle tegemist või selle tegemata jätmist?»

Vastus Arielle'i jaoks oli kristallselge: «Olin juba oma elu kujunemisaastad veetnud vales soos, ma ei tahtnud oma 20ndaid vales kehas olles raisata.»

Algselt oli Arielle'i perekonnal tema otsuse mõistmisega raskusi ja nad viskasid ta kodust välja. Nüüd on aga pere ära leppinud ja Arielle'i isa on oma tütre üle uhke. 

Uus-Meremaa missitiitli võitu nimetab Arielle imeliseks kogemuseks: «See oli midagi, millest ma olin pikalt unistanud ja oma unistust teoks viia on olnud imeline.»

Kuigi Arielle võitis esimese transsoolise naisena Uus-Meremaa missitiitli, krooniti esimesene transsooline naine iludusvõistluse võitjaks juba 2018. aastal, vahendab The Sun. Nimelt krooniti Angela Ponce paar aastat tagasi Miss Hispaania tiitlivõitjaks ja ta oli ka esimene transsooline naine, kes osales Miss Universumil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles