Kas Donald Trump viitab juuksevärvi muutusega, et jäi valimistel kaotajaks?

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Donald Trump 13. novembril Valges Majas
USA president Donald Trump 13. novembril Valges Majas Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide vabariiklasest Donald Trump astus 13. novembril esimest korda meedia ette pärast seda, kui nädal varem kuulutati demokraat Joe Biden USA presidendivalimiste võitjaks.

Foxnews.com andmetel olid Valges Majas toimunud pressikonverentsil teemadeks koroona teine laine ja varsti turule jõudev vaktsiin, kuid ajakirjanike tähelepanu pälvis enim Trumpi juuksevärv, mis oli muutunud oranžist hõbevalgeks.

Trumpi juuksevärvimuutust kommenteeriti agaralt sotsiaalmeedias. Osa naljaninasid arvas, et USA presidendi juuksevärv viitab teiseks jäämisele ehk hõbemedalile.

Osa aga arvavad, et Trumpi loomulik juuksevärv tuli ilmsiks, kui ta enam ei lase juukseid oranžiks värvida.

Trump ei ole hoolimata sellest, et Joe Biden sai 306 valijamehe häält, valimiskaotust tunnistanud. Trumpil on 232 valijamehe häält.

On ka neid kommenteerijaid, kelle arvates lasi Trump oma juuksed halliks värvida, et sarnaneda Joe Bideniga, et tema asemel 20. jaanuaril 2021 Kapitooliumis presidendivanne anda.

USA presidendivalimised võitnud Joe Biden 10. novembril Delaware'is Wilmingtonis.
USA presidendivalimised võitnud Joe Biden 10. novembril Delaware'is Wilmingtonis. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Trumpi juuksevärvi muutust on võrreldud ka kultussarjas «Twin Peaks» nähtuga, milles Leland Palmeri (Ray Wise) juuksed muutuvad ühe ööga pruunist halliks pärast seda, kui ta mõrvab Jacques Renault (Walter Olkewicz).

Donald Trumpi soeng ja juuksevärv on meedia ja sotsiaalmeedia teema olnud alates 2017. aastast kui temast sai USA president. On arvatud, et Trump kannab parukat, kuid president on mitmel korral kaamerate eest end juustest tõmmanud tõendamaks, et need on ta oma juuksed.

2018 avaldas ajakirjanik Michael Wolff raamatu «Fire and Fury», milles ta kirjutab, et Trump käis juuksesiirdamisoperatsioonil, et kiilast pealage varjata. Lisaks kammib ta tuka nii, et juuste hõrenemist näha ei oleks.

Wolff intervjueeris Trumpi tütart Ivankat, kelle sõnul ta isale meeldib lopsakas tukk ja selle tõttu kannab talle omast soengut, mille tegemine võtab aega ja on keeruline. 

Tütre teatel kasutab ta isa meestele mõeldud juuksevärvi Just for Men. Ta eelistab vasekarva tooni, mis kaua aega juustel hoidmisel annab üsna tumeda vaskpunase tooni.

Wolffi arvates oli Trump kannatamatu ja ei viitsinud juuksevärvi piisavalt kaua juustel hoida, selle tõttu tekkis talle oranž toon.

Nüüd on aga USA president Trumpi juuksed kas hõbedased või valged sõltuvalt, kes vaatab ja kuidas vaadatakse. 

USA president Donald Trump 13. novembril Valges Majas.
USA president Donald Trump 13. novembril Valges Majas. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles