Merekaubamaja: Tallink hakkab korraldama ostureise eikuhugi (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Tallinki laev Megastar
Tallinki laev Megastar Foto: AS Tallink Grupp

Lennufirmade puhul pole enam midagi uut selles, et kodus passimisest tüdinutele müüakse lende eikuhugi. Koroonaajastuga püüavad kohaneda teisedki ning nii tuli ka Tallink turule uutmoodi reisiga. 

Tallink müüb pileteid minikruiisile, mis tähendab seda, et saad teha viietunnise merereisi liinil Tallinn–Tallinn. «Reis on karantiinivaba, kuna Helsingis maaleminekut ei toimu,» promob firma kodulehel.

«Mahaminekuta kruiiside idee pole kindlasti uus ning pole ka miski, mis on lennundusest üle võetud, pigem vastupidi,» selgitas Tallinki kommunikatsiooni peaspetsialist Kai-Ines Nelson Elu24-le.

Reisjatele ei lubata muud, kui rahulikus tempos ja tunglemiseta poodlemist. Lahkesti palutakse pardakauplustesse, restoranidesse toitu nautima, Starbucksi kohvitama ja Burger Kingi burgereid sööma.

Kui lennufirmad on lisaks kaunite vaadete nautimisele ja söögile pakkunud oma eikuhugi reisidel ka meelelahutust mõne kohaliku kuulsusega, siis Nelsoni sõnul Tallinki ostukruiisil seda ei tehta.

«Meelelahutusprogramme traditsiooniliselt meie shuttle-laevadel ei ole, ning seda me ei paku ka nende kruiiside puhul. Küll aga laevasõidu ja merereisi sõpradele on see kindlasti hea võimalus väikseks vahelduseks merel ja pealegi boonusena antud perioodil ka leida kõik oma jõulukingid mugavalt laevakauplustest,» selgitas Nelson.

Tallinki kiirlaeva Megastar pood.
Tallinki kiirlaeva Megastar pood. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sellist mahaminekuta shuttle-ostukruiisi ei ole Tallink Nelsoni kinnitusel Eestis reisitootena varem pakkunud. «Soome turul oleme shuttle shopping -toodet pakkunud juba varem,» lisas ta.

Shuttle-laevadel nagu Megastar ja Star, kus on võimalik viietunnine kruiis ette võtta, laevafirmal praegu mahupiiranguid pole, kuna pole vajadust.

Reisijate arv on reisipiirangute tõttu nagunii väike. «Hetkel on huvi üsna tagasihoidlik võrreldes teiste, ehk siis vältimatutel põhjustel reisijate arvuga shuttle-laevade kontekstis,» tõdes Nelson.

Mis puudutab ohutusmeetmeid, siis Tallinki laevadel järgitakse kõiki terviseameti kehtestatud ohutusnõudeid. Lisaks on reisijate aladel põhjalik puhastus- ja steriliseerimisrutiin, mida tehakse mitu korda päevas.

Väljas on käte steriliseerimise vahendid, sildid soovitusliku vahemaa hoidmiseks ja laeva valjuhäälditest antakse ohutusalaseid teateid, sama info kuvatakse ka pardaekraanidele, kirjeldas Nelson. 

Järjekordades soovitatakse reisijatel tungivalt kanda näomaski, sama kehtib ka kõigile reisijatega kokku puutuvatele meeskonnaliikmetele. «Reisijatele, kel pole näomaski kaasas, on laeva infolauas ja pardakauplustes müügil ühekordsed näomaskid,» ütles Nelson.

Piletit ostes peab reisija kinnitama, et ta on terve, muidu laevale ei lubata.

Minikruiisile, mille pilet algab 14 eurost, saab minna ka oma autoga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles