Aprillis surnud hokitähe abikaasa ahastab: pole saanud mehele veel matuseid korraldada

Elu24
Copy
Kanada hokimees Colby Cave pidi tanava kevadel vähkkasvajale alla vanduma.
Kanada hokimees Colby Cave pidi tanava kevadel vähkkasvajale alla vanduma. Foto: Claus Andersen/Afp/Scanpix

11. aprillil suri pärast rasket haigust maailma parima jäähokiliiga NHLi klubi Edmontoni Oilersi ründaja Colby Cave, kellel tekkis kasvaja tõttu ajuverejooks ning talle tehti operatsioon. Pärast lõikust viidi Cave kunstlikku koomasse, kuid sellest ta elavana välja ei tulnud.

Cave`i surmast on möödas pool aastat, kuid tema abikaasa pole siiani suutnud tema matuseid korraldada. Põhjuseks on koroonapandeemia. Emily Cave kirjutas oma Instagrami kontol tunnetest, mis teda valdasid, kui Alberta provints kehtestas uued koroonapiirangud.

«Kuulen, kuidas kurdatakse ja kirutakse. Mõistan, et inimesed ei saa üht või teist endale lubada, kuid nad elavad selle üle. Kuid mis juhtub siis, kui armsam jääb haigeks, satud autoõnnetusse või on suremas ja temaga pole võimalik koroonapiirangute tõttu koos olla?»

Nii nagu peaaegu kõikjal, on sügisel koroonaviirusesse nakatumine sagenenud ka Põhja-Ameeerikas.

«Minu 25-aastane abikaasa suri üksi. Mul ei ole mingit aimu, milline oli tema viimane hingetõmme. Ei ole siiani saanud globaalse pandeemia pärast korraldada tema matuseid. Jumala nimel, kandke maske, peske käsi. See ei ole maailma lõpp, kui sa ei tohi külla minna või ei saa kõiki asju teha, mida sa tavaliselt teed,» kirjutas ta.

«Võin kinntada, et ei ole just tavaline, kui abikaasa sureb üksinduses. Ei ole just ülev tunne, kui heliseb telefon ja sulle öeldakse, et mees on surnud. Selle asemel, et olla tema juures ja tema kätt hoida. Palun Jumalat, et te ei peaks kunagi minu nahas olema.»

Emily avalikustas eelmisel nädalal foto, kus ta on koos oma kaasa Colby Cave`iga. Ta kirjutas fotole saateks südantlõhestava õhke: «Hüsteeriliselt nuttes istusin sinu autos, et tunda su lõhna ja tagusin vastu rooli ja karjun «miks». Kurbus võib südame kivikõvaks muuta, kuid see võib siiski sind panna tegema asju, mida sa poleks muidu iialgi teinud. Trauma võib muuta su tundeliseks.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles