VIDEO ⟩ Raketimees Jetman hukkus Dubais treeningul

Inna-Katrin Hein
Copy
Vincent Reffet tegemas 2013 BASE-hüpet Malaisia Kuala Lumpuri 300 meetri kõrguselt hoonelt
Vincent Reffet tegemas 2013 BASE-hüpet Malaisia Kuala Lumpuri 300 meetri kõrguselt hoonelt Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Prantslasest langevarjur, ekstreemsportlane ja rakettranitsaga lendaja Vincent Reffet ehk Jetman hukkus Dubais treeningu ajal.

36-aastane Reffet sai maailmakuulsaks videotega, kus ta lendas reaktiivmootroritega ranitsaga Dubai taevas, võistledes nii suurte reisilennukitega kui ka liikudes pilvelõhkujate kohal, teatab afp.com.

Ta kuulus ka Jetman Dubai õhukaskadööride gruppi, mis teataski 17. novembril, et Reffet kukkus Dubai kõrbes treenides alla ja hukkus. «Vincent oli andekas sportlane ning meie grupi armastatud ja austatud liige. Meie mõtted on tema pere ja sõpradega,» kirjutas ekstreemsportlaste grupp.

Õnnetust uuritakse, põhjus ei ole veel teada.

Vincent Reffet (paremal) tegi 2013. aastal koos sõber Frederick Fugeniga BASE-hüppe Malaisia Kuala Lumpuri 300 meetri kõrguselt hoonelt.
Vincent Reffet (paremal) tegi 2013. aastal koos sõber Frederick Fugeniga BASE-hüppe Malaisia Kuala Lumpuri 300 meetri kõrguselt hoonelt. Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Lennufirma Emirates tegi 2015 reklaami, kus Reffet lendas koos oma šveitslasest õpetaja ja rakettranitsa arendaja Yves Rossyga Airbus A-380 lennuki kõrval 1,2 kilomeetri kõrgusel kiirusega 200 kilomeetrit tunnis.

Reffet oli nooruses tuntud langevarjur, kes tegi oma esimese hüppe 2000. aastal, olles 16-aastane. Kaks aastat hiljem sai temast langevarjuhüpete maailmameister. Tema käes oli see tiitel ka 2004–2009. Prantslane püstitas uusi rekordeid nii langevarju- kui ka BASE-hüpetes.

Reffet' moto oli: «Kui unistused on suured ja sa armastad seda, millega tegeled, siis on kõik võimalik»

Vincent Reffet 11. mail 2015 Dubais Burj Khalifa pilvelõhkuja Armani luksushotellis pressikonverentsil.
Vincent Reffet 11. mail 2015 Dubais Burj Khalifa pilvelõhkuja Armani luksushotellis pressikonverentsil. Foto: ALI HAIDER/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles