JÄLK REAALSUS Filipiinidel võttis põllumees endale viiendaks naiseks 13-aastase tüdruku (1)

Elu24
Copy
Filipiinidel elav põllumees koos oma lapspruudiga.
Filipiinidel elav põllumees koos oma lapspruudiga. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Filipiinidel elav põllumees Abdulrzak Ampatuan on võtnud endale viienda naise. 48-aastase mehe uus abikaasa on aga kõigest 13-aastane tüdruk, vahendab Mirror.

Filipiinidel võttis 48-aastane Abdulrzak Ampatuan endale 22. oktoobril uue abikaasa. Põllumehega oli sunnitud abielluma 13-aastane tüdruk, kelle nime otsustas briti meedia mitte avaldada.

Tüdrukust sai islami usuliste rituaalidest koosneva pulmapäeva järel põllumehe viies naine. Briti meedia sõnul ei näidanud Abdulrzak vähimatki kahetsust ja suudles pulmapäeval oma lapseeas pruuti põsele.

«Olen õnnelik, et ta leidsin ja saan veeta oma päevi koos temaga enda laste eest hoolitsedes,» avaldas põllumees. Kui tema viies abikaasa saab 20-aastaseks plaanib Abdulrzak temaga ka ühiseid lapsi saada. Põllumees lubas tüdruku saata ka kooli, kus ta saab enne laste saamist õppida. Juba praegu peab 13-aastane tüdruk kasvatama oma abikaasa lapsi, kellest  on temaga praktiliselt sama vanad.

Põllumees oma lapspruudiga.
Põllumees oma lapspruudiga. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Filipiinidel, eriti Moslemi enamusega Mindanao piirkonnas, on alaealistel lubatud abielluda, kui nad on jõudnud puberteedi ikka, mille algust tähistatakse menstruatsiooniga.

UNICEFi andmetel on Filipiinidel 726 000 lapspruuti, kurb arv, millega on riik maailmas 12. kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles