Tänavuse NBA drafti esimese valiku elu mõjutab karm peretragöödia

Elu24
Copy
NBa drafti tänavune esimene valik Anthony Edwards.
NBa drafti tänavune esimene valik Anthony Edwards. Foto: Curtis Compton/AP/Scanpix

Korvpalliliiga NBA draft`i esimese valikuna valiti tänavu 19-aastane Anthony Edwards. Esimest valikuõigust omanud Minnesota Timberwolvesi otsus ei olnud üllatus. 

Kuid vaid paar päeva enne elu suurhetke andis 19-aastane korvpallitalent kommentaare, mis panid mõtlema Edwardsi alale pühendumise üle.

Eelmisel nädalavahetusel andis Edwards ESPNile intervjuu, kus teatas, et korvpall talle eriti ei meeldigi. Noormees teatas, et vahetab korvpalli ameerika jalgpalli vastu kohe, kui ta valitakse NFLi drafti.

«Jalgpalliväljakul võin teha, mida iganes. Võin tantsida ja teha igasuguseid ebatavalisi asju. NBA-s ma neid teha ei saa. Selle eest saab trahvi.»

Korvpallimaailma õnneks ei olnud ükski NFLi meeskond 196 sentimeetri pikkuse atleetliku Edwardsi teenetest paar päeva varem toimunud draft`il noormehest huvitatud. Arvatakse, et Edwardsi eputamine ameerika jalgpalliga on osa meediamängust. 

Edwards elas 14-aastaselt üle kaks suurt tragöödiat, kui 2015. aastal kaotas oma ema ja vanaema lühikese aja jooksul. Mõlemad naised surid vähki. 

Pärast lähedaste naiste kaotust kasvatasid poissi õde ja vend. Isa on Edwards näinud haruharva.

Tragöödia mõjutas Edwardsit niivõrd, et ta muutus kinniseks. Avalikkuse eest keeldub ta oma minevikust rääkimast. 

Korvpalli mängib ta numbri all viis. See on auavaldus kaotatud lähisugulastele, sest nii ema, kui ka vanaema surid kuu viiendal päeval. Edwards ise on sündinud 5. augustil 1991.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles