TREILER ⟩ Popartist Sia hakkas debüütfilmi kohta saadud kriitika peale lausa ropendama

Elu24
Copy
Popartist Sia 2014. aastal.
Popartist Sia 2014. aastal. Foto: Evan Agostini/AP/Scanpix

Austraaliast pärit popartist Sia on nüüd lisaks muusikale proovimas kätt ka filmimaailmas. Oma debüütfilmi «Music» treileri avaldamise järel sai Sia aga väga palju kriitikat.

Juba veebruaris esilinastuv film «Music» ehk «Muusika» on popartisti Sia debüütfilm, mis tutvustab ühtlasi ka laulja uut albumit. Sia ei ole mitte ainult filmi üks stsenaristidest vaid ka režissöör, ning filmis mängivad tuntud näitlejannad Kate Husdon ja Juliette Lewis. Peaosas on tantsijana tuntud Maddie Ziegler, kes on olnud ka mitmes Sia muusikavideos.

Filmi treiler avaldati 19. novembril tekitades autismi kogukonnas suurt pahameelt. Nimelt kehastab Ziegler filmis noort naist, kellel on autism. Twitteris hakati Ziegleri rolli nimetama ebatäpseks ja solvavaks, vahendab Deadline.

Neljapäeva hommikul rõõmsalt treilerit jaganud Sia sattus kriitikast segadusse. Iiri näitlejanna Bronagh Waughi küsimuse peale, miks Sia ei andnud peaosa autistist näitlejannale vastas austraallanna, et ta andis rolli esialgu autismispektri häiretega tüdrukule. «Tema jaoks oli see ebameeldiv ja stressirohke,» avaldas Sia.

See aga kriitikale leevendust ei toonud ning lõpuks kirjutas Sia Twitterisse: «Grrrrrrr. P***is p**s, vaadake äkki enne otsuse langetamist film ära? RAEV.»

Sia tõi ühes enda sotsiaalmeedia kommentaaris välja, et tema filmis on 13 mitteneurotüüpset ja kolm transsoolist näitlejat. «Ja mitte mingi prostituudi või narkosõltlase rollis, aga kui arstid, medõed ja lauljad. Kuradi kurb, keegi pole isegi filmi näinud. Mu süda on alati olnud õiges kohas.»

Kuigi ka selle postituse alla jäeti palju negatiivseid kommentaare, oli ka neid, kes ei näe Sia filmis midagi halba. «Autistliku inimesena tahan öelda, et toetan Siat ja tema loodud filmi täielikult.» Oli ka neid, kes tõid välja, et tuntud telesarjas «The good doctor» mängib autistlikku arsti neurotüüpne briti näitleja, kellel on rolli eest ka Kuldgloobuse nominatsioon.

«Kolme autistliku tüdruku isana ütlen, et neil inimestel on liiga palju aega, kui nad arvavad, et osatäitjate valimise otsuse üle vingumine on hea viis oma aega kulutada. Eira neid, nad ei ole tõsised inimesed,» kommenteeris keegi Twitteris laulja postituse alla.

Pärast seda postitust on Sia oma sotsiaalmeedias vaikinud, kuid kriitika ja arutelu filmi üle ei ole veel lõppenud. Kommentaare on jäetud ka Youtube'is filmi treileri alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles