USA kuulsa miljardäride perekonna üks pärijatest suri 52-aastaselt

Elu24
Copy

Naftaäriga rikkaks saanud John Paul Getty üks lapselastest suri 52-aastaselt, vahendab New York Post.

USA üks kuulsamaid miljardäride perekond Getty kinnitas esmaspäeval, et üks nende pereliikmetest, muusik John Gilbert Getty, suri 52-aastaselt, vahendab People.

«Raske südamega teatab Gordon Getty oma poja John Gilbert Getty surmast. John jättis endast maha oma tütre Ivy Getty, keda ta piiritult armastas, ja oma vennad Peter ja Billy,» avaldas mehe isa esindaja. John Gilbert Getty ema suri 79-aastaselt septembris.

Tema 25-aastane tütar Ivy (ülemisel fotol koos isaga) postitas isa surma järel Instagrami südamliku pühenduse: «mu isa oli vinge - kõige lahedam mees, kes siia planeedile on maandunud, ja ma olen igavesti uhke tütar. Armastan sind nii palju, isa.» Selle alla jätsid paljud perekonna liikmed toetavaid kommentaare.

John Gilbert Getty nimel oli mitmed Los Angelese kinnisvarad ja 2018. aastal ostis ta 3,9 miljoni dollari eest villa Hollywood Hillsi. Tema surnukeha leiti Texase San Antonia hotellitoast reedel. Surma põhjust ei ole avaldatud, kuid miski kuriteole ei viita.

Kuulsat USA miljardäride perekonda on aastate jooksul tabanud ka teised sarnased tragöödiad. 2015. aastal leiti Andrew, John Gilbert Getty vend, oma Los Angelese kodust surnuna. Ta oli kõigest 47-aastane ja surma põhjuseks oli haavanditega seotud verejooks.

2011. aastal suri 54-aastane John Paul Getty III, kes sai maailmakuulsaks, kui ta 16-aastasena Roomas rööviti. Vanaisa John Paul Getty ei nõustunud lapselapse eest lunaraha maksma enne kui röövijad saatsid ühele Itaalia väljaandele noormehelt ära lõigatud kõrva. 

Siis maksis vanaisa kolme miljoni dollari suuruse lunaraha ja noormees pääses pärast viie kuu pikkust vangistust vabadusse. Antud sündmustest on valminud 2017. aasta mängufilm «Kogu maailma raha» ja 2018. aasta telesari «Trust».

Getty III oli täiskasvanuna narkootikumi- ja alkoholiprobleemi küüsis. 1981. aastal jäi ta narkootikumide üledoosi tõttu poolenisti halvatuks ning oli selle tõttu ratastoolis. Perekond ei paljastanud, mille tagajärjel John Paul Getty III suri.

1892. aastal sündinud John Paul Getty oli Ameerikas sündinud Briti tööstur, kelle edukas naftaäri tegi temast miljardäri. Getty oli abielus viiel korral, tal oli lugematul arvul armukesi ja oma surma ajal, 1976. aastal, jäi temast maha kolm poega. Kaks Getty poega surid enne oma isa, vahendab Forbes

Tema pärijate õnneks oli John Paul Getty ema 1934. aastal alustanud perekonna liikmetele mõeldud fondi, mille väärtus oli 1985. aastaks tõusnud nelja miljardi dollarini. 2015. aastal hindas Forbes Getty perekonna varanduse väärtuseks 5 miljardit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles