Rolex, reisid, Land Rover: firma rahaasju valvanud naine varastas ligi pool miljonit eurot

Elu24
Copy
Emma Rhodes pani tasku ligi pool miljonit eurot.
Emma Rhodes pani tasku ligi pool miljonit eurot. Foto: Dorseti politsei

Luksuslikku elu elanud Briti naine kukkus aastateks kinni, sest varastas raha, mida tegelikult ise valvama pidi, kirjutab Mirror.

Enne töö kaotamist ja politsei radarile sattumist elas Emma Rhodes unistuste elu. Ta hankis endale 11 000-eurose Rolexi käekella ja elukaaslasele 90 000-eurose Land Roveri luksusmaasturi. Paar käis sageli reisidel ja ehitas endale suurejoonelist maja.

Paari aasta eest ilmsiks tulnud tõde oli šokiks nii Rhodesi mehele kui Norco GRP nimelisele kaatriosade tootjale. Ta töötas seal finantskontrolörina ja sai tegelikult firma kontode ja maksete haldamise eest aastas «vaid» 34 000 eurot palka.

Selgus, et 37-aastane naine oli positsiooni ära kasutades sealt tohutuid summasid oma taskusse lükanud. Kahe ja poole aasta jooksul kantis ta Norcost välja 490 000 eurot.

Nii saigi Dorseti naine endale lubada metsikuid luksusi. Kahtluste ennetamiseks võltsis ta aga töömeile. Nende põhjal arvas näiteks elukaaslane, et Rhodes on saanud ülihea töö eest ligi 100 000 eurose preemia.

Aastad vanglas

Kogu skeem tuli avalikuks 2018. aastal, kui Rhodes juhusliku rikkumise eest lahti lasti. Uust töötaja avastas varguse aga alles kuu aega hiljem. Prokuratuuri sõnul oli Rhodes palunud firma juhtkonnal asjast mitte politseile teatada.

Ta oli teinud enda kontole aastate jooksul 29 ülekannet. «Maksed ulatusid 1000 naelast 35 000 naelani ja olid maskeeritud kui reaalsed maksed firma klientidele,» kirjeldas prokuratuur.

Nüüd tunnistas naine end Bournemouthi kohtus süüdi. Rhodesi karistuseks määrati viis aastat vanglat. Veel pole teada, palju ta tagasi maksma peab. Vargus tegi aga väidetavalt firmale tõsiselt kahju ning paljud töötajad jäid tema tegutsemise ajal iga-aastasest 800-naelasest preemiast ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles