Riiklikku koroonapoliitikat kritiseerinud Iraani invajõutõstjat ähvardab surmanuhtlus

Elu24
Copy
Iraani kulturist Reza Tabrizi.
Iraani kulturist Reza Tabrizi. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Iraani kulturisti Reza Tabrizit ähvardab surmanuhtlus, sest mees julges riigi koroonapoliitika kohta paar teravamat lauset öelda. 

Jõutõstmise MMil Iraani esindanud kulturist Reza Tabrizi imestas Instagramis, miks jõusaalid on koroonaviiruse leviku tõttu kinni pandud, kuid mošeed võivad endiselt lahti olla.

Mees oli seda meelt, et Iraani ametnikud on koroonvastases võitluses silmakirjalikud.

Pärast postituse tegemist peeti mees Iraani politsei poolt kinni. Iraani ajakirjanik ja aktivist Masih Alinejad avaldas Twiteris video kehaehitaja arreteerimisest. Alinejadi arvates ootab meest nüüd surmanuhtlus.

«Palun andeks kõikidelt oma sõpradelt ja fännidelt. Armastus usu vastu voolab edasi perekonna veresoontes ja kui minu hoolimatus on teie tundeid riivanud, siis palun alandlikult vabandust ja anun teise andestust,» kirjutas Tabrizi pärast kinni pidamist.

Iraanis, kus on üle 80 miljoni elaniku, suri novembrikuu esimese nädala kõige halvemal päeval koroonaviirusesse nakatumise tagajärjel 458 inimest. Päevas tuvastatakse Iraanis keskmiselt üle 10 000 koroonaviirusesse nakatumise.

Tabrizi võitis invajõutõstjate MMil 2011. aastal hõbemedali.

Kui Tabrizile määratakse tõepoolest surmanuhtlus, siis saab temast lühikese aja jooksul juba teine Iraani sportlane, kellele riik määram rangeima võimaliku karistuse.

Septembris hukati Iraanis 27-aastane maadleja Navid Afkari, kes väidetavalt mõrvas 2018. aasta augustusi toimunud riigi juhtkonda kritiseerinud meeleavaldusel korrakaitsja. Rahvusvahelise meedia teatel piinati Afkarit nii kaua, kuni mees tapmise üles tunnistas. Iraani õiguskaitseorganid on piinamist eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles