PILTUUDIS ⟩ Pesupildi postitanud Paljas Porgand näitab, milline näeb tema tervislik keha välja

Elu24
Copy
Blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand.
Blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand. Foto: Erakogu/Instagram

Sisulooja Merilin Taimre ehk Paljas Porgand (27) jagas sotsiaalmeedias mõtlemapanevat postitust. 

Taimre avaldas Instagramis, kuidas «tervislik välimus» on inimeste puhul erinev. Samuti tunnistas 27-aastane naine, et kuigi aastate jooksul pole tema suhe toiduga kuigi tervislik olnud, toitub ta nüüd  intuitiivselt ning usaldab oma keha.

«Tervislik välimus on kõigi puhul erinev! See, et keegi on kõhn, ei tähenda, et ta oleks tervislik. See, et keegi on vormis ja lihaseline, ei tähenda, et ta oleks tervislik. See, et kellelgi on rohkem rasva, ei tähenda, et ta oleks ebatervislik,» sõnas blogija Instagrami vahendusel.

«Olen olnud väga kõhn ja mind kiideti «kaalu langetamise» ja «hea väljanägemise» eest. Olin õnnetu. Näljutasin ennast. Mul olid pidevalt kõhuvalud. Ma jäin ilma perekondlikest õhtusöökidest, väljas söömisest ja elu nautimisest. Mul olid liigsöömise episoodid, pärast mida proovisin kõik kalorid ära kulutada. Toit oli minu kinnisideeks. Mul jäi menstruatsioon vahele. Ma olin nõrk ja ebatervislik!»

See, et keegi on kõhn, ei tähenda, et ta oleks tervislik. See, et keegi on vormis ja lihaseline, ei tähenda, et ta oleks tervislik. See, et kellelgi on rohkem rasva, ei tähenda, et ta oleks ebatervislik.

«Olen olnud ka väga vormis ja lihaseline ning mind kiideti «kindla mõttelaadi» ja «tervisliku fitspo (fitness inspiration - toim) välimuse» eest. Minu kindel mõttelaad seisnes selles, et ütlesin ei armastatud toitudele, väljas söömistele ning koogikeste nautimisele ja ütlesin jah toitudele, mida pidin sööma, kõigile 0-kaloriga toitudele ja jookidele, keedetud valgele riisile ja valgele kalale. Toit oli minu kinnisideeks ja mul esines tihti ülesöömist,» tunnistas ta.

«Pidin iga päev kaks tundi trenni tegema ka siis, kui tundsin end nõrgalt ja väsinuna. Mul jäi menstruatsioon vahele. Pidin laval muljet avaldama kohtunikele, kes nädal varem ütlesid, et olen selle jaoks ikka liiga paks. Mul olid kõhulihased ja mu keha rasvaprotsent oli 16%. Ma olin nõrk, kurnatud ja ebatervislik!»

«Täna söön intuitiivselt ja usaldan oma keha nagu ei kunagi varem. See on viinud mu teekonnale, kus mul isutab nende toitude järele, mis mu kehale ja tervisele jõudu annavad. Ma ei söö enam üle. Toit pole enam mu kinnisidee. Ma ei jäta teda millestki ilma. Ma tean, mida mu keha tahab ja käitun vastavalt.»

«Teen nädalas 5-6 korda trenni ja tehes seda, mis mulle meeldib - HIIT ja tantsimine. Ma tunnen end tugevana, magan hästi ja mu menstruaaltsükkel ei saakski enam täpsem olla. Mõni nimetab mind endiselt paksuks, kui mina näen end tervislikuna.»

«Välimus ja kaal on miski, millest me peaksime üle saama, sest need ei ütle meile midagi. See, kui tervislik inimene tegelikult on, ütleb meile kõike. Pidage meeles, et tervislik välimus on kõigil erinev! Ja see siin on minu oma,» lisas ta.

Vaata ka pilti:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles