Keskerakonna pressijuht kutsus parteikaaslasi sohki tegema, et Ratas saaks hindeks 5 (25)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Keskerakondlased üritavad mõjutada Postimehe päevaküsitluse tulemust.
Keskerakondlased üritavad mõjutada Postimehe päevaküsitluse tulemust. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ühismeediasse lekitati keskerakondlastele mõeldud kiireloomuline e-kiri, milles erakonna avalike suhete juht kutsub parteikaaslasi üles Postimehe päevaküsitluse tulemusega manipuleerima.

Keskerakonna avalike suhete juht Andres Kalvik saatis esmaspäeval kell 11.40 parteikaaslastele kirja, milles kutsus neid üles vastama Postimehe päevaküsimusele: millise hinde annad peaminister Jüri Ratasele Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsusliidu juhina? Vastata on võimalik viie palli süsteemis.

«Head erakonnakaaslased! Postimees.ee lehel on küsitlus, mis puudutab hinnangut Jüri Ratasele. Vajutame 5 ja teeme seda võimalikult paljudest arvutitest,» palus Kalvik peaministrile kõrgeim hinnang anda. Kiri saadeti meiliaadressile liikmed@keskerakond.ee.

Kella 16.40 seisuga oli küsitlusele vastanud pea 6000 inimest ning 1255 neist andnud peaministri sooritusele hindeks 5. Keskerakonnas on üle 14 900 liikme, nii et Kalviku üleskutse pole olnud kuigi edukas. Päevaküsitluse populaarseim vastus oli hinne 1, mille oli valinud 2096 hääletajat.

Elu24 saatis Kalvikule Facebooki küsimused, mida ta on näinud, kuid vastanud veel pole. Liikvele läinud e-kirja üle tegi nalja ekspresident Toomas Hendrik Ilves, kes säutsus: «Siin näeme tõelisi «e-valimisi»!»

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles