VÕTA VÕI JÄTA ⟩ Koroona kärbib palka: Rootsi hokimängijad teenivad varasemaga võrreldes sandikopikaid

Elu24
Copy
Rootsi jäähokikoondise kaitsetala Patrik Hersley (paremal) peab leppima 70 protsendilse palgakärpega.
Rootsi jäähokikoondise kaitsetala Patrik Hersley (paremal) peab leppima 70 protsendilse palgakärpega. Foto: Markku Ulander/AP/Scanpix

Koroonapandeemia on rajult mõjutanud Rootsi kõrgeima hokiliiga SHLi klubide majandust. Rootsi väljaanne Expressen tõi välja mõned hokitähed, kes peavad hakkama saama suisa elatusmiinimumiga.

Üks «palgavaestest» on tuntud jäähokiklubi Djurgården IFi kaitsemängija, ameeriklane Bobby Nardella. Expresseni teatel peaks mehe normaalpalk olema 150 000 dollarit ehk nii 126 000 eurot aastas. Koroonaviirus on 24-aastase litritaltsutaja rahakotile aga rängalt mõjunud. Lehe andmetel teenib mees kuus 25 000 krooni ehk umbes 2500 eurot. Kui sellest Rootsi maksud maha arvata, siis on päris keeruline ette kujutada, kuidas mees üldse toime tuleb.  Miinimumpalka, kui sellist Rootsis ei ole, see on paika pandud valdkondade kollektiivlepingutega. Keskmine kuutasu on Rootsis umbes 4400 eurot. 

Nardella mängib Djurgårdenis laenulepingu alusel ja on muidu NHLi klubi Washingtoni Capitalsi hingekirjas. Teine mängija, Chris DeSousa teeniks normaaltingimustes umbes 100 000 eurot aastas, nüüd on mehe palk langenud drastiliselt ja hokimängija peab leppima 35 000 Rootsi krooniga kuus, ehk nii 3400 eurose kuutasuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles