VIDEO ⟩ Helikopterimeeskond leidis kivikõrbest müstilise metallmonoliidi

Inna-Katrin Hein
Copy
USA Utah kivikõrbest leiti kummaline metallmonoliit
USA Utah kivikõrbest leiti kummaline metallmonoliit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikide avaliku korra lennubüroo Utah osakonna töötajad tegid metsandusameti palvel helikopteriga ülelennu osariigi kaguosas, et uurida, kui palju on piirkonnas lumelambaid (Ovis canadensis).

Meeskonnale jäi kivikõrbest ülelennul silma objekt, mis oli nagu režissöör Stanley Kubricki 1968. aasta filmist «2001: A Space Odyssey» (2001: Kosmoseodüsseia), kirjutab cnn.com.

«Üks pardal olnud bioloogidest märkas kummalist metallist monoliiti. Ta hüüdis, et me vaataksime alla ja et ma pööraksin helikopteri tagasi ning lendaksin uuesti sellest üle ja nii ma tegingi. Nägime siis kõik, et maapinnal punakate kaljude vahel oli metallist objekt, mis säras,» sõnas piloot Bret Hutchings meediale.

USA Utah kivikõrbest leiti kummaline monoliit
USA Utah kivikõrbest leiti kummaline monoliit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ta lisas, et ülelennul silmaga mõõtes jäi mulje, et metallsammas on umbes 4 meetri kõrgune.

«See oleks nagu ülevalt alla visatud, kuid pigem vist ikka maapinda mingil viisil pandud. Viskasime nalja, et tegemist on maavälise objektiga, mis võib meie silme ees kaduda,» nentis piloot.

Hutchingsi arvates ei ole metallist monoliit siiski mõne tulnukate laeva toodud, pigem mõne maapealse kunstniku pandud.

USA Utah kivikõrbest leiti metallmonoliit
USA Utah kivikõrbest leiti metallmonoliit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Võimalik, et keegi on suur Stanley Kubricku 1968. aasta ulmefilmi fänn ja selle tõttu püstitas monoliidi. Kubricku filmis ilmus musta värvi monoliit,» lisas piloot.

Must monoliit. Pilt on illustreeriv
Must monoliit. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Utah osariigi võimude sõnul on objekti püstitamine riigi maale ebseaduslik, olgu tegemist siis Maa elanikuga või tulnukaga. Ametnike sõnul puudub neil info, kes selle püsti pani.

Utah maa-amet teatas, et nad saatsid oma töötajad objekti uurima. Samuti uurivad nad objekti püstitamist ja kuidas see eemaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles