NHLi klubi treeneriks värvatud endine naishokitäht: olen varemgi mehi taltsutanud

Elu24
Copy
USA naishokistaar Kendall Coyne Schofield (nr 26) alustab tööd NHLi klubis Chicago Blackhawks.
USA naishokistaar Kendall Coyne Schofield (nr 26) alustab tööd NHLi klubis Chicago Blackhawks. Foto: Michael Dwyer/AP/Scanpix

Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHLi klubi Chicago Blackhawks teatas esmaspäeval, et palkas meeskonna arendustreeneriks Kendall Coyne Schofieldi, kellest saab klubi esimene naistreener.

28-aastane Coyne Schofield on endine tipphokimängija, kes esindanud ka USA naiste hokikoondist. USA koondise kaptenina tuli ta olümpiavõitjaks ning koguni kuuekordseks maailmameistriks.

«Ei usu, et see mängijatele probleemiks kujuneb, kuigi olen tõenäoliselt enamusele esimene naine, kes meestele trenne annab. Olen varemgi noormehi juhendanud ja oma oskuste eest ainult kiidusõnu pälvinud,» sõnas Schofield CBC-le.

Schofiledi uus amet tähendab naisele seda, et ta hakkab treenima organisatsiooni noori paljulubavaid hokitalente ja teeb tööd Blackhawksi farmklubi, AHLis mängiva Rockford Icehogsiga.

Selline ametinimetus ei ole NHLis esmakordne. Maailmakuulus hokinaine, kanadalanna Hayley Wickenheiser töötab arendustreenerina Toronto Maple Leafsis. Järgmisel hooajal NHLiga liituv klubi Seattle Krakeni strateegijuhiks on Alexandra Madrycky. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles