BBC nimetas Soome peaministri üheks maailma kõige mõjukamaks naiseks

Elu24
Copy
Soome peaminister Sanna Marin.
Soome peaminister Sanna Marin. Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Briti meediaväljaanne BBC avaldas 2020. aasta nimekirja kõige inspireerivamatest ja mõjukamatest naistest maailmas. Saja naise sekka jõudis tänavu ka Soome peaminister Sanna Marin. 

BBC 100 Women paneb iga-aastaselt kokku nimekirja sajast naisest üle maailma, kes on viimase aasta jooksul saanud positiivset tähelepanu meedias või mõjutasid olulisi lugusid. Lisaks otsitakse inspireerivaid naisi, kelle saavutused ilmtingimata meediasse ei jõudnud. Tänavuse nimekirja teemaks olid naised, kes juhtisid 2020. aastal muudatusi.

Erakordse aasta puhul, kus lugematul arvul naisi on teiste abistamiseks ennast ohverdanud, jättis BBC ühe nime nimekirjas austusavaldusena tühjaks.

Nimekirja jõudsid aga nii aktivistid, õpetajad, arstid, teadlased, poliitikud, sportlased, meelelahutajad jpt. Saja naise seast leiab tänavu ka Soome peaministri Sanna Marini (35). 

Marini puhul toodi välja, et tema juhitav koalitsioonivalitsus on moodustatud nelja erakonnaga, mille juhid on kõik naised. Lisaks sellele kiitis BBC, et novembri seisuga on Soome koroonaviiruse haigestumus üks madalamaid Euroopas.

«Meie naisliidritena saame näidata, et viirusega on võimalik võidelda ja samal ajal võidelda ka kliimamuutustega, investeerida haridusse ja teha ühiskonnas sotsiaalselt õiglasi reforme,» on Marin öelnud.

Pärast peaminister Antti Rinne tagasiastumist, valis Soome sotsiaaldemokraatlik partei  Marini peaministrikandidaadiks. 10. detsembril 2019 sai temast sai Soome peaminister ja ühtlasi maailma noorim peaminister.

Sajast naises koosnevasse nimekirja jõudsid ka näiteks Venemaa riigiduuma pereasjade komitee aseesimees Oksana Puškina ja venelannast aktivist Julia Tsvetkova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles