Hispaania jalgpallitähte süüdistatakse ahistamises: ta võttis mul selja tagant puusadest kinni ja surus...

Elu24
Copy
Hispaania vutistaar David Villa on sattunud ahistamisskandaali.
Hispaania vutistaar David Villa on sattunud ahistamisskandaali. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondise kõigi aegade suurim väravakütt David Villa on sattunud ahistamisskandaali. Ameeriklanna Skyler Badillo rääkis Twitteris, et hispaanlasest vutituus ahistas teda pikema aja jooksul seksuaalselt ning tegi seda lausa igapäevaselt.

Badillo, kes õppis Long Islandi Ülikoolis liikumisõpetust, tegi trenni Brooklynis jalgpalliklubi New York City FC juures, samas profitiimis mängis ka aastatel 2014-2018 Villa.

«Võin kinnitada, et kui keegi ütleks mu nime David Villale, ta isegi ei teaks, kes ma olen. Ta ei kõnetanud mind kunagi nimepidi. Kuid ei möödunud päevagi, kui ta poleks mind käperdama tikkunud või verbaalselt solvanud. Kuid minu nime ei suutnud ta ära õppida,» kirjutas Badillo Twittteris. 

Esmaspäeval avaldas The Athletic juhtumist artikli. Badillo rääkis seal detailselt, kuidas ahistamine pihta hakkas ning kuidas klubis sellist käitumist aktsepteeriti. «Nad pidasid seda ideaalseks komöödiamaterjaliks,» sõnas tütarlaps. «Kord haaras ta selja tagant mind puusadest ja surus oma keha minu vastu,» ütles Badillo. Lisaks kinnitab väljaanne, et on olemas hulgaliselt ka pildilist tõestusmaterjali, et ahistamine tõepoolest aset leidis. Tallel on ka SMS sõnumid, kus New Yorgi jalgpalliklubi mängijad ja töötajad omavahel Villa ahistava käitumise üle arutavad. 

Novembri alguses teatas ka ESPN, et NYFC uurimise tulemusena on selgunud, et süüdistused pole alusetud. Klubi oli rääkinud erinevate osapooltega ning selgus, et lisaks Villale on teisedki vutimehed siivutult käitunud. 

Badillo rääkis, et Villa oli klubis nagu «püha lehm». Edukas karjäär Euroopas tingis ka Villa määramise klubi kapteniks. Kui Badillo ahistamisest avalikult rääkis, langes tütarlaps mõnituste ohvriks, keegi ei uskunud teda. 

Väideti, et Badillo tahab raha. New York FC olevatki noorele naisele dollaripakke pakkunud, et tema süüdistused meediasse ei jõuaks. 

«Ei tahtnud nende raha. Ahistamine oli nii füüsiline, kui vaimne. Villa kasutas iga võimalust mulle ligi tulla, kord libistas ta käe minu reite sisekülgedele ja küsis, kas ma temaga õhtul välja ei läheks.»

«Olen palju reisinud, ka Hispaanias. Mu juured on Puerto Ricos, seega tean, et põsemusid on osa nende kultuurist. Kuid Villa puhul polnud küsimus selles. Kui mõni mängija küsis, kas võib mulle põsemusi anda, siis minupoolest oli see okei.»

Järgmisel nädalal 39. sünnipäeva tähistav Villa oli oma karjääri tipul aastatel 2005-2010, kui ta mängis Valencias, pärast seda esindas ta veel FC Barcelonat ja Madridi Atleticot. New Yorgi meeskonda kuulus ta 2014–2018. Viimati mängis ta Jaapanis. 

Hispaania rahvuskoondise särgi tõmbas mees selga 98 korral ja põmmutas neis 59 väravat. Ta kuulus ka Hispaania võidukasse meeskonda nii 2008. Euroopa meistrivõistlustel, kui ka 2010. aasta MMil.

Madrid 2010. Hispaania vutimeeskond ja David Villa (esiplaanil) päev pärast MM-tiitli võitmist Johannesburgis.
Madrid 2010. Hispaania vutimeeskond ja David Villa (esiplaanil) päev pärast MM-tiitli võitmist Johannesburgis. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles