IGILIIKUR ⟩ 48-aastane Tšehhi hokitäht ei kavatse veel niipea karjääri lõpetada

Elu24
Copy
Tšehhi hokilegend Jaromir Jagr.
Tšehhi hokilegend Jaromir Jagr. Foto: JAROSLAV OZANA/AP/Scanpix

Tšehhi hokikuulsuse Jaromir Jagri omanduses olev klubi Kladno on käimasoleval hooajal riigi tugevuselt teises sarjas pidanud kaheksa kohtumist. 48-aastasel Jagri on klubiga kehtiv mängijaleping.

Jah, mängijaleping kehtib, kuid ligi 50-aastane mängumees pole tänavu veel jääl käinud. Hokimaailmas kõik saavutanud Jagr nimelt vaevleb motivatsioonipuuduse käes.

Jaromir Jagr mängis paar hooaega ka Venemaal KHLis.
Jaromir Jagr mängis paar hooaega ka Venemaal KHLis. Foto: Alexander Shcherbak/Alexander Shcherbak/TASS

«Käesolev aasta on niikuinii absoluutselt teistsugune. Pole teada, mis meid homme ootab. Teadmatus võtab palju energiat. Ei ole harjutanud ka nii palju, kui varasematel aastatel. Kuid kavatsen kindlasti mängida,» rääkis olümpiavõitja ja maailmameister. 

Jäähokiikoon tahab vormis olla hiljemalt kevadel. «Arvan, et tulen jääle väljalangemismängude ajal. Tahan olla mängija, kes aitab meeskonna võidule. Hetkel ma selline mängija ei ole, kuid soovin, et Kladno mängiks järgmisel hooajal Tšehhi kõige kõvemas liigas.»

Möödunud hooajal tõestas Jagr, et on endiselt tegija. Ääreründaja viskas Kladno ees 15 väravat ja andis 14 väravani viinud söötu.

«Ei oska täpselt öelda, kaua veel mängin. Mängimine on raskemaks läinud,» tunnistas litritaltsutaja, kes mängis NHLis kokku 25 hooaega.

Kuigi vanus teeb oma tööd, kinnitas Jagr, et võistleb vähemalt kuni järgmise aasta lõpuni. 

Jagr 2017. aastal veel NHLis.
Jagr 2017. aastal veel NHLis. Foto: Mike Ehrmann/AFP

«Pidime käesoleva aasta lõpus välisväljakul pidama Winter Classicu matši, kuid koroona tõttu jäi see ära ning lükkus aasta võrra edasi. Olen lubanud, et löön selles mängus kaasa.»

Kladno välisväljakul peetava matši uus tähtaeg on 10. detsember 2021.

Jaromir Jagri nimele kuulub enam, kui 20 jäähokiliiga NHL rekordit, nende seas ka kõige rohkem visatud otsustavaid võiduväravaid (135).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles