GALERII ⟩ Yoko Alender esitles Tallinnas uut raamatut oma isast

Elu24
Copy

Eesti armastatud rokkstaarist Urmas Alenderist on valminud uus raamat «Alender», mille esmaesitlus toimus eile, 24. novembril, Tallinnas. Raamatu koostajaks on laulja tütar Yoko Alender, kes huvilistele uut raamatut tutvustas. Vaata galeriist, kuidas raamatu «Alender» esmaesitlus raamatupoes kulges.

Urmas Alenderi raamat «Alender» ilmus juba 19. novembril. Monumentaalne teos toob 536-leheküljelise kunstiteosena lugejani Eesti rokk-muusika varalahkunud suurkuju elu ja loomingu unikaalsed materjalid. Raamat keskendub kronoloogiana Urmas Alenderi kogu loomeajale aastatel 1968-1994 ehk viieteistkümnendast eluaastast kuni lahkumiseni neljakümneselt.

Raamatu «Alender» koostajaks on laulja tütar Yoko Alender, kes kinnitab, et raamatu autoriks võib eksimata pidada hoopiski staari ennast. «Urmas Alender (UA, nagu ta ise sageli kirjutades ennast tituleeris) arhiveeris pidevalt enda loomingut, koostas laulude ja luuletuste kogumikke, loetelusid jms. Arhiivi põhjal on UA loomingut avaldatud ja avaldatakse edasi ka pärast tema surma. Võib eksimata öelda, et ka selle raamatu autor on UA ise,» ütleb Yoko ja lisab, et on tänulik, et isa nii pedantselt hoolitses selle eest, et ta läbi loomingu ja arhiivi elaks edasi meie kõigi jaoks.

Raamatu jaoks aitas sõprade, kaasaegsete ja austajate meenutusi koguda Neeme Raud.

Rohkem infot raamatu kohta leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles