VIDEO ⟩ Donald Trump tegi pressikonverentsi lühidusega ajalugu (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Donald Trump esines ajakirjanikele vaid 63 sekundit
USA president Donald Trump esines ajakirjanikele vaid 63 sekundit Foto: Kevin Dietsch - Pool Via Cnp/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump astus Valges Majas ajakirjanike ette, tehes pressikonverentsi lühidusega ajalugu.

Trump oli 24. novembril kõnepuldis täpselt 63 sekundit ehk 1 minuti ja 3 sekundit, teatab afp.com. 

Valge Maja esindajad andsid Trumpi kiirsõnavõtust teada vaid mõni minut enne, kui see toimus ja ajakirjanikel tekkis küsimus, miks nii. Arvati, et Trump võib rääkida võimu üleandmisest uueks USA presidendiks saavale Joe Bidenile või siis sellest, et Biden võitis valimised ka Michiganis ja Pennsylvanias.

Ilmnes, et mitte Bidenist ega valimistest ei tahtnud Trump rääkida, vaid hoopis majandusteemal. USA president sõnas, et Dow Jones Industrial Average aktsiaindeks tõusis esimest korda üle 30 000 punkti.

Börsiindeks mõõdab kolmekümne suurima USA börsil noteeritud ettevõtte väärtust.

Lühikese ja kokkuvõtliku sõnavõtu ajal tegi Trump selgeks, et aktsiaindeksi tõus tuli tänu tema administratsiooni õigetele sammudele.

«See on püha arv, mida me ei arvanud nägevat. See on minu võimu ajal 48. kord, kui me püstitame rekordi,» teatas Trump, kuid ei täpsustanud, millistele rekorditele ta viitas.

USA president kiitis oma administratsiooni ja pöördus ka ameeriklaste poole. «Tahan eelkõige õnnitleda valitsuses töötavaid inimesi, kes teevad palju tööd. Minu õnnitlused suurepärastele ameeriklastele, teiesuguseid ei ole kuskil mujal,» teatas Trump.

Pärast 63 sekundit kestnud esinemist lahkus Trump kiiresti pressiruumist, asepresident Mike Pence kannul.

USA president Donald Trump lahkumas Valge Maja pressiruumist pärast ülilühikest pressikonverentsi, mis kesti vaid 63 sekundit.
USA president Donald Trump lahkumas Valge Maja pressiruumist pärast ülilühikest pressikonverentsi, mis kesti vaid 63 sekundit. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

Ajakirjanikud üritasid Trumpilt enne ta lahkumist veel midagi küsida, kuid see ei õnnestunud.

Kohal olnud pressi esindajad kommenteerisid, et Trumpi etteaste oli väga kummaline. CNNi ajakirjanik Jim Acosta nimetas Trumpi pressikonverentsi läbi ajaloo kõige lühemaks pressikonverentsiks.

Trump on ka varasemate pressikonverentside ajal üllatusi pakkunud. Mais katkestas ta esinemise, kui ajakirjanikud tahtsid temalt küsida koroonaviiruse ja viirushaiguse Covid-19 leviku takistamise kohta.

Vabariiklane Donald Trump ei jätka presidendina teist ametiaega: USA presidendivalimistel sai ta 232 valijamehe häält, tema vastaskandidaat, demokraat Joe Biden sai aga 306 valijamehe häält.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles