Kaja Kallas meenutab lahkunud Martin Kala: oh, kuidas Martiniga sai nalja ja tantsida (2)

Elu24
Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas
Reformierakonna esimees Kaja Kallas Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Eile selgus kurb uudis, et suri 20 aastat Prantsusmaal elanud eestlane, poliitikavaatleja ja kolumnist Martin Kala (43). Reformierakonna esimees Kaja Kallas postitas Kala surmast kuuldes sotsiaalmeediasse südamliku postituse, kus meenutas kauaaegset sõpra.

«Eile kuulsin hirmsat uudist, et minu hea lapsepõlvesõber Martin Kala on surnud. Meie tutvus algas, kui me olime mõlemad 7-aastased ja tantsisime «Sõlekeses». Koos saime söödud mitu puuda soola, nähtud nii häid kui ka halbu aegu. Tantsitud erinevaid tantse ja reisitud erinevatel maadel ja osaletud erinevatel festivalidel,» meenutas Kaja Kallas varalahkunud Martin Kala.

Kallas meenutas ka, et 2008. aastal kutsus Martin Kala teda oma kaaslaseks Jõhvi kontserdimajas toimunud presidendi vastuvõtule.

«Oh kuidas Martiniga sai nalja ja tantsida. Nagu ikka vanade sõpradega - isegi kui mitu aastat ei näe, läheb jutt samast kohast edasi, kus aastaid varasemalt pooleli jäi. Brüsselis elades nägime jälle tihemini. Martini lugemus, keelteoskus, suhtlusvõrgustik, energia ja positiivsus oli nakkav. Mulle ei mahu kuidagi pähe, et teda enam ei ole. Puhka rahus, kallis Martin,» kirjutas Kallas.

Eile kuulsin hirmsat uudist, et minu hea lapsepõlvesõber Martin Kala on surnud. Meie tutvus algas, kui me olime mõlemad...

Posted by Kaja Kallas on Neljapäev, 26. november 2020

Martin Kala tegutses Pariisis Euroopa Ajalehtede Liidu õigusnõunikuna. 

2004.-2009. aastani töötas Martin Kala Euroopa Parlamendis Toomas Hendrik Ilvese assistendina. Viimastel aastatel oli Kala üks heategevusliku moemärgi Bullterrorist vedajatest.

Martin Kala pikaaegne elukaaslane oli staarjuuksur David Mallett, kelle klientide hulka kuuluvad ka Kate Winslet ja Penélope Cruz.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles