ULMELINE Saaremaa kirbuturul müügile tulnud kultusauto püüab pilke isegi teisel pool maailma

Elu24
Copy
DeLorean
DeLorean Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

«Tagasi tulevikku» filmi ikoonilist sõidukit Eestis iga päev ei näe. Kõigist võimalikest kohtadest on see nüüd müügile ilmunud... Kuressaare kirbuturul.

Kuressaare taaskasutuskeskuses Putukas avaneb külastajale pehmelt öeldes uskumatu vaatepilt. Nimelt troonib seal keset kasutatud mööblit, riideid ja muud kraami müügil auto.

Sealjuures on tegemist Eestis tõeliselt haruldase kollektsionääriautoga. DMC DeLorean on üks ulmefilmi «Tagasi tulevikku» nö peategelastest.

Kultuslikus linateoses oli see võimeline liikuma ajas. Päriselus ei ole auto vähem erakordne: DeLorean jäi DMC ainsaks mudeliks ning auto ei ole mitte värvitud, vaid tehtud roostevabast terasest.

Püüab kõigi pilke

Elu24 võttis ühendust ka DeLoreani omaniku Peter Mustoneniga. Mees - kes on ühtlasi Putuka üks omanikest - seletas, miks ta erakordse auto sinna müügile pani.

Tema arvates läheb see ilusti kokku kirbuturu ideega. «Taaskasutus on tulevik,» võrdles Mustonen seda ulmelise autoga. Ta tahab Putukast teha ka omamoodi peresõbralikku kohta, kus kõigil oleks midagi, mida vaadata.

«Seal peab olema midagi põnevat, ka lastele,» seletas ta. Mustoneni sõnul ta DeLoreani siiski automüügiportaali üles ei pane - pole müügiga nii kiiret. «Kui keegi tore inimene tuleb,» jättis mees aga võimalused avatuks.

Mustonen pani DeLoreani hinnaks 55 000 eurot. «Võib-olla natuke kõrge hind,» arvas ta ise, kuid maailmas on see üsna keskmine DMC hind, eriti sellise heas korras isendi eest, mis on meie maanurgas haruldane - isegi Soomes on neid vaid kümmekond, Eestis ei ühtegi.

Mustonen on autoga sõitnud kaheksa aastat ja sõitnud vaid umbes 7000 kilomeetrit. Oma Pärnu garaažist kohvikusse sõites on auto tema sõnul tohutut tähelepanu saanud. «Kakssada inimest käib iga kord pildistamas,» naeris ta.

«DeLorean on positiivne auto,» kinnitas ta aga. Mustonen usub, et uus kallis masin nagu Lamborghini tõmbaks kadedaid pilke - vaat' kus sellel on raha. See «tulevikuauto» aga äratab hoopis nostalgiat ja rõõmustab inimesi.

Esimesena avastas masina sealt Autogeenius, kes tegi sellest ka arvukalt pilte. Saaremaa DeLorean on aga nii uskumatu leid, lööb laineid ka välismaal.

Sellest on kirjutanud mitmed välismaised portaalid Venemaal, USAs ja isegi maakera kuklapoolel Uus-Meremaal.

Putukas pole DMC aga ainus veider eksponaat. Sealt võib leida ka purjelaua ja isegi vana taluvankri!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles