PILDID JA VIDEO ⟩ Netidetektiivid tegid kindlaks Utah´ kõrbe müstilise monoliidi asukoha

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikide Utah´ osariigi võimud teatasid selle nädala alguses kivikõrbest leitud metallist monoliidist, kuid ei paljastanud asukohta, et inimesed seda massiliselt vaatama ei läheks.

Netidetektiividel ei kulund just kaua aega, et kaardirakenduse Google Earth abil kummalise objekti asukoht kindlaks teha, teatab bbc.com.

25. novembril hakkasid sotsialmeediasse ilmuma fotod, millel inimesi on näha monoliidi juures selfisid tegemas, objekti otsa ronimas ja poseerimas.

Internetidetektiivid leidsid Utah´ kõrbe monoliidi asukoha üles
Internetidetektiivid leidsid Utah´ kõrbe monoliidi asukoha üles Foto: EMERY HOUSE / CATERS NEWS/Scanpix

Esimene, kes monoliidi asukoha paljastas, oli Tim Slane, kes samuti käis kõrbest leitud objekti juures. Slane’i sõnul jälgis ta Utah´ võimuesindajate helikopterit, kuni see kadus radarilt. Mees oletas, et kopter maandus paiga lähedal, kus asub leid.

Ta võrdles võimude avaldatud fotosid ja videoid monoliidist hübriidkaardil nähtavaga. Lõpuks jäi talle silma pikk kitsas vari.

Varju ei ole näha 2015. aastal tehtud satelliidifotodel, kuid 2016. aasta oktoobris tehtud fotodel on juba näha. Täpne aeg, millal objektb kõrbesse püsti pandi, ei ole teada. 

USA Utah´ kõrbest leitud metallmonoliit
USA Utah´ kõrbest leitud metallmonoliit Foto: Utah Department of Public Safety HANDOUT/EPA/Scanpix

Slane’i teatel hakkas ta saama vihaseid sõnumeid ja e-kirju pärast monoliidi asukoha avalikustamist. Oma sõnul ta midagi ei kahetse, sest kui tema ei oleks seda teinud, oleks keegi teine seda tõenäoliselt teinud.

Monoliiti peetakse režissöör Stanely Kubricki klassikalise ulmefilmi «2001: Space Odyssey» fänni loominguks, sest ka selles linateoses on monoliit, kuid mitte metalliline, vaid musta värvi.

Internetis on välja pakutud kunstnikke, kelle looming see olla võib, kuid enamik neist on teatanud, et nad ei ole selle taga.

Vandenõuteoreetikud arvavad, et monoliit on maaväline ja selle tõid meie planeedile tulnukad.

Utah´ võimud ei ole veel avalikustanud, mida nad ebatavalise objektiga teevad, kas jätavad püsti või võtavad maha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles