TRAGÖÖDIA VENEMAAL ⟩ Koroona pärast perest ilma jäänud vastsündinu üle käib tuline hooldusõiguse vaidlus

Elu24
Copy
Vastsündinu jalad. Pilt on illustreeriv.
Vastsündinu jalad. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Novembri esimeses pooles tõi koroonaviirusesse nakatunud venelanna oma surivoodil ilmale poisslapse. Traagiliselt ka vanavanemad kaotanud vastsündinu ümber käib nüüd tuline hooldusõiguse vaidlus, kuna venelanna keeldus enne oma surma avaldamast, kes on lapse isa.

Peterburist pärit Svetlana Sorochinskaja (36) oli umbes seitse kuud rase, kui ta külastas haiglas oma 64-aastast isa Kirej Pinchini, vahendab Daily Star. Venelanna isa taastus südameoperatsioonist, ning kirjutati oktoobri lõpus haiglast välja. Kaheksa päeva hiljem, 5. novembril koroonaviirusesse nakatunud Kirej suri. 

Pärast seda postitas Svetlana (alumisel pildil) sotsiaalmeediasse pühenduse: «Mu issi, sa olid parim, lahkeim mees siin ilmas. Armastan sind igavesti. Sul ei olnud piisavalt aega, et kohtuda oma lapselapsega.»

Posted by Светлана Пинчина on Tuesday, 18 August 2020

Kolm päeva enne oma isa surma jäi ka Svetlana ema Vera tõsiselt haigeks. Ta läks 2. novembril ka haiglasse, kuid seal öeldi Verale, et neil ei ole piisavalt voodikohti ja tal paluti koridoris põrandal lamada. Svetlana sugulane Larisa teadis öelda, et selleks hetkeks, kui Vera haiglasse jõudis, olid tema kopsud väga tõsiselt kannatada saanud.

Nädal aega pärast oma abikaasa surma lahkus 12. novembril siit ilmast ka 62-aastane Vera.

Pärast isa kaotust ja enne ema surma oli koroonaviirusesse nakatunud Svetlana samuti haiglas, ning kurtis, et meedikud andsid talle raviks vaid köhasiirupit. Lapseootel Svetlana seisund oli lõpuks nii halb, et ta pandi juhitavale hingamisele. Surivoodil lamades toodi kuus nädalat enneaegne Svetlana poeg ilmale. Venelanna oli otsustanud poisile panna nimeks Kirej oma lahkunud isa järgi.

Svetlana suri vaid mõni tund pärast Kirej sündi.

Kolm päeva hiljem algas Kirej üle tuline hooldusõiguse vaidlus. Nimelt ei ole Svetlana poja sünnitunnistusele märgitud isa nime. Lahutatud Svetlana oli keeldunud avaldamast, kes on tema lapse isa ja mainis vaid tõsiasja, et tegu oli kolleegiga. 

Hetkel haigla hoole all oleva vastsündinu nimel on aga Peterburis asuv väärtuslik kinnisvara ja kaks korterit. 

End vaid M-ks kutsuv mees väidab nüüd, et on Kirej isa ja nõuab DNA testi. Kuid ka Svetlana sugulane Larisa nõuab hooldusõigust, ning väidab, et poisslapse ema sõnul ei ole M isa.

«Svetlana ütles, et ta ei ole lapse isa. Ootame aga DNA analüüsi tulemusi ja kohus otsustab,» avaldas Larisa kohalikule meediale. Pole teada, millal DNA testi tulemused peaks saabuma. Aga tundub, et seni jääb poisslaps haigla hoole alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles