VIDEO Varem üle 200 kilo kaalunud Islandi jõumees käib poksitrennis ja on jõhkralt alla võtnud

Elu24
Copy
Islandi jõumees Hafþór Júlíus Björnsson.
Islandi jõumees Hafþór Júlíus Björnsson. Foto: Instagram

Islandi jõumees Hafþór Júlíus Björnsson võitis augustis kümnendat korda järjest saareriigi tugevama mehe võistlused. Nüüd teatas mees, et lõpetab jõumehe karjääri.

32-aastane vägilane paljastas Youtube`i kanalil, mis lõpetamisotsuse tingis.

«Peamine põhjus on selles, et olen õnnelik selle üle, mida saavutasin. Võitsin maailma tugevaima mehe tiitli, võitsin Arnold Strongman Classicu kolm aastat järjest, viiel korral tulin Euroopa tugevaimaks meheks, Islandi tugevamaks koguni kümme korda jutti, olenka World Ultimate Strongmani võitja, seega olen saavutanud kõik, mida sel alal võib saavutada,» sõnas islandlane.

Tervis ennekõike

Jõumehed on alatihti erinevate vigastuste küüsis, pingutatakse viimase piirini. Björnsson on aga terve. See on teine võistlusspordile joone alla tõmbamise põhjus.

«Tahan püsida terve ja tütre ja poja jaoks. Seetõttu tegin lõpparve,» kinnitas Björnsson. «Soovin nendega veel kaua koos olla. 205 kilosena elada pole tervisele kasulik. Olen 32-aastane, nooremaks ma ei lähe. Pean mõtlema tervisele ja tulevikule.» 

Kaotas kehakaalust 36 kilo

Pärast jõumehekarjäri esitas islandlane väljakutse poksilahinguks Briti kolleegile Eddie Hallile. Hall oli maailma tugevaim mees 2017. aastal. Nüüd ootab musklimehi ees matš nahkkinnastes. Mehed treenivad, et teineteiselt järgmise aasta septembris poksiringis mõõtu võtta. 

Poksitreeningud on olnud oivaline viis kehakaalu langetamiseks. Björnsson teatas Instagramis, et on 36 kilo kergem, kui jõumehekarjääri ajal. Mees on seega umbes 15 protsenti kehakaalust kaotanud kõigest nelja kuuga. 

«Mulle tundub, et nüüd, kui kaalun 170 kilogrammi, olen väga kerge. Kas peaksin veelgi alla võtma,» uuris Björnsson oma Instagramikonto jälgijatelt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles