VIDEO ⟩ Saksa politsei otsib kadunud «fallost»

Inna-Katrin Hein
Copy
Saksamaal Baieris Grünteni mäel asunud falliline monument kadus
Saksamaal Baieris Grünteni mäel asunud falliline monument kadus Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Saksa politsei otsib Baieris kadunud fallilist monumenti, mille keegi viis tõenäoliselt kaasa möödunud nädalavahetusel.

2,5 meetri kõrgune puidust «fallos» oli mitu aastat Münchenist edelasse jääval Grünteni mäel, kus on sellest alles vaid alus ja mõned laastud, teatab bbc.com.

Ei ole teada, kes 200 kilogrammi kaaluva monumendi tegi, tippu vedas ja püsti pani, kuid see on meelitanud 1738-meetrisele mäele palju matkajaid.

Kummaline vaatamisväärsus on ära märgitud isegi Google Maps kaardirakenduses, kus on selgitatud, et tegemist on «kultuuriliselt tähtsa vaatamisväärsusega».

Saksa meedias avaldatud loo kohaselt tegi «fallose» grupp mehi, kes kinkisid selle lapse sünni puhul oma sõbrale, kuid sõber ei võtnud kinki vastu. Mehed tirisid objekti siis kelgu abil mäkke ja panid seal püsti.

Väidetavalt ilmus kummaline objekt mäele viis aastat tagasi, olles seal kuni seni, mil mäel käinud nägid vaatamisväärsuse kadumist ja teatasid politseile.

Baieri Kemepteni politsei teatel uurivad nad monumendi kadumist, kuid nad ei ole kindlad, kas leiavad süüdlase. Samuti ei ole objektil omanikku.

Lähedal asuva Rettenbergi linnapea Nikolaus Weissinger nimetas «fallose» kadumist häbiväärseks, sest tegemist oli kohaliku tõmbenumbriga, mis meelitas kohale ka välismaalasi.

Saksamaal Baieris Grünteni mäel asunud falliline monument kadus
Saksamaal Baieris Grünteni mäel asunud falliline monument kadus Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles